En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Tikvenik Böreği (Bal Kabaklı Börek) Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Tikvenik Böreği (Bal Kabaklı Börek) Tarifi
Tikvenik Böreği (Bal Kabaklı Börek) Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 12

Tikvenik Böreği (Bal Kabaklı Börek) Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Bugün harika bir tatlı börek ile karşınızdayız. Evet! Yanlış duymadınız bu vereceğimiz börek tarifi bildiğiniz tüm böreklerden farklı, üstelik de tatlı. 🙂 Eminiz birçoğunuzun şu an kafası karıştı. Çünkü Türk mutfağında börek denince akıllara su böreği, kıymalı börek, ıspanaklı börek, patatesli börek ve peynirli börek geliyor. Börek çeşitleri açısından oldukça zengin bir mutfağa sahip olduğumuza da bu vasıtayla değinmek istiyoruz. 🙂 Bugün ise ülkemizde de sıklıkla tercih edilen, özellikle tam bir sonbahar / kış böreği diyeceğimiz bir tarif ile karşınızdayız. Mutfaklarınızda kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir börek olan tikvenik böreği tarifini sizinle paylaşıyor olacağız ama tarifimize geçmeden önce gelin ‘’Tikvenik böreği nereye aittir?’’ ve ‘’bal kabaklı börek faydaları nelerdir?’’ gibi soruları yanıtlayalım, ardından da mutfağa geçip bal kabaklı börek yapımına başlayalım! Tikvenik böreği Sırbistan ve Bulgaristan ülkelerinde sıklıkla yapılan ve ülkeden ülkeye ismi değişen bir tarif. Tikvenik böreğinin içerisinde bulunan bal kabağının birçok faydası bulunmaktadır. -Bal kabağı bağışıklık sistemini güçlendirir. -Bağırsak hareketlerini hızlandırır. -Gün boyu tok tutar. -Cilt problemlerine iyi gelir. Böreğimizin faydalarını da öğrendiğimize göre gelin hızlıca nasıl yapılıyormuş öğrenelim! Böreğimiz için bal kabağı rendesi, şeker, tarçın ve cevizleri derin bir kaba alıp iyice karıştırıyoruz. 4’e bölüp kenarda bekletiyoruz. Böreğimiz için yufkaların ilkini tezgâha yayıp, eritilmiş tereyağını fırça yardımı ile sürüyoruz. Ardından da üzerine bal kabaklı harçtan ekleyip rulo halinde sarıyoruz. Kalan yufkalar için de aynı işlemi yaptıktan sonra, yağladığımız fırın tepsisine alıyoruz. Kalan yağı fırça yardımı ile böreklere yedirip, fırınlıyoruz. Böreğimiz fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirip servis ediyoruz. Tikvenik böreği hakkında tüm bilinmeyenleri öğrendik. Sıra geldi böreğimizin yanına en çok yakışan servis önerilerini paylaşmaya. Tikvenik böreği tarifini öncelikle hangi öğünde tercih edeceğinize karar vermelisiniz. Akşam yemeğinde tercih edecekseniz, bol yeşillikli bir kâse salata ve içecek olarak da bol köpüklü bir ayran kesinlikle çok yakışacaktır. Çay saatlerinde tercih edecekseniz eğer yanında bir bardak taze demlenmiş çay kesinlikle çok yakışacaktır. Tüm börek tariflerinde ve bal kabağı böreği tarifinde bilmeniz gereken püf noktasını paylaşmak istiyoruz. Börek yufkalarının incecik açılması ve içerisine eklenecek harcın eşit miktarda eklenmesi gerekmektedir. Bal kabaklı börek kalori miktarını merak edenler için minik bir araştırma yaptık. Bir porsiyonunda yaklaşık olarak 500 kalori bulundurmaktadır. Maalesef ki bu tarifimizi diyet ve kilo kontrolü yapanlar için öneremiyoruz.  Tikvenik böreği tarifinin lezzetine doyamayanlara 3 tane birbirinden lezzetli tarif önerimiz mevcut. İlk olarak orman meyveli börek tatlısı, ardından kaymaklı tatlı börek tarifini ve son olarak da Laz böreği tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Tikvenik Böreği (Bal Kabaklı Börek) Tarifi Malzemeleri

    Ana malzemeler

    • 4 dilim balkabağı, rendelenmiş
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Tarçın
    • 1 su bardağı ceviz, iri kıyılmış
    • 4 adet yufka, taze
    • 1/2 su bardağı tereyağı, eritilmiş

    üzeri için

    • 2 yemek kaşığı pudra şeker

    Tikvenik Böreği (Bal Kabaklı Börek) Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Fırını 180 dereceye ısıtın.
    2. Balkabağı rendesi, şeker, tarçın ve cevizleri bir kaba alıp, karıştırın. 4’e bölüp, kenara alın.
    3. Yufkalardan ilkini tezgaha yayıp, eritilmiş tereyağından fırça ile sürün. 
    4. Balkabaklı harçtan ekleyip, rulo halinde sarın. 
    5. Kalan yufkaları da aynı yöntemle hazırlayıp, yağlanmış fırın tepsisine alın.
    6. Üzerine kalan yağı fırça ile yedirip, 45′ fırınlayın. Üzerine pudra şekeri ile servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Tikvenik Böreği (Bal Kabaklı Börek) Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020