Hazırlama Süresi : 20 dk
Pişirme Süresi : 15 dk
Kaç Kişilik : 8
En lezzetli ve tam kıvamında Tokat Kebabı Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Tokat Kebabı, adında da anlaşılacağı gibi Tokat’ta yapılmaktadır ve coğrafi işaretle bu şehre tescillenmiş bir yemektir. Coğrafi işareti olmasının birinci sebebi, eski bir vagona benzeyen Tokat Kebabı sobasında pişmesidir. Sağında ve solunda iki bacası, ortasında derin bir haznesi olan bu mangal/sobanın bacalarının altına odun, ortasına ise bulgur veya sebzeler koyup, üstüne bir çubuğun üzerine, halkalarla kebaplar asılarak pişiriliyor. Tokat kebabını coğrafi işarete değer kılan diğer sebepler ise; kullanılan etin ve kuyruk yağının Tokat’ta yetişen Karayaka koyunlarının 6-9 aylık kuzularından gelmesi ve kullanılan biberin Tokat biberi olması. Hepimiz Tokat’ta yaşamıyoruz, Tokat kebabı hatırına Tokat’a kesinlikle gidilir, ama şimdi evde yapabileceğiniz lezzetli Tokat kebabı tarifimize geçelim! 1 porsiyon Tokat Kebabı 280 kaloridir.
Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Tokat Kebabı Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi
Ev Burmasıyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020