En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Tteokbokki Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Tteokbokki Tarifi
Tteokbokki Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Tteokbokki Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Son dönemlerde hayatımızda oldukça yer edinen ve popülerliği gün geçtikçe artan Kore yemekleri, damaklarımızda birbirinden lezzetli, birbirinden farklı tatlar bırakmaktadır. Genellikle sokak lezzetleriyle ön plana çıkan Kore yemekleri arasında, yıldızı en çok parlayan ve lezzeti dilden dile dolaşan hiç kuşkusuz tteokbokki tarifi oldu diyebiliriz. Biz de daha önce denemeyenler için ya da adını bile duymayanlar için harika bir reçete hazırladık ve karşınıza geldik. ‘’Kore yemeği tteokbokki tarifi ev yapımı nasıl olur?’’ ve ‘’Kore yemeği tteokbokki tadı neye benzer?’’ Sorularının cevabını siz merak edenler için araştırdık ve tüm püf noktalarıyla paylaşmak istedik. 🙂 Kore yemeği tteokbokki tarifi, kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetlerden. Ee haydi o zaman sizleri daha fazla meraklandırmadan mutfağa alalım, acılı tteokbokki tarifini bir an önce deneyelim! Sevdiklerinizle buluştuğunuz sofrada eşlikçiniz olacak tteokbokki tarifi için hemencecik malzemelerinizi hazırlayın. Hazırlaması biraz karışık gelebilir ama panik yapmayın. Biz yanınızdayız, adım adım ilerliyor olacağız! Tarifimiz için öncelikle wok tavanın içerisine su ve bulyon ekleyip, orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başlayınca içerisine pekmez, goghujang, sarımsak ve soya sosu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Ardından da lahana, havuç, taze soğan, soğan ve pirinç keklerini ekleyip karıştırıyoruz. Sos kıvam aldıktan sonra birkaç dakika daha pişiriyoruz. Sosumuz kıvam aldıktan sonra ocaktan alıyoruz ve üzerine taze soğan serpiştiriyoruz. Son olarak üzerine yumurta ekleyip servis ediyoruz. Gördüğünüz gibi tteokbokki tarifi kolayca hazır! ‘’Tteokbokki tarifi servis önerisi nasıl olmalıdır?’’ diye soranlar için servis önerilerimizle geldik! Tarifimizi biz en çok kimchi turşusu ve buz gibi bir soğuk çay ile yakıştırıyoruz. Dileyenler salata ve limonatayla da tercih edebilir. Tteokbokki tarifini hazırlarken sosunu iyice kaynatmalı ve kıvam aldığını gördükten sonra içerisine tüm malzemeleri sırasıyla eklemelisiniz. Bu tarifimizde en önemli nokta sosun kıvamıdır. Tteokbokki tarifimizi deneyip mutfaklarınızda sürekli olarak hazırlamaya karar verdiniz ama aklınızı kurcalayan bir soru mu var? Sürekli olarak tüketecekseniz kalori miktarını elbette ki bilmeniz gerekiyor. Tteokbokki tarifinin 100 gramında 387 kalori bulunmaktadır. Kalori miktarının yüksek olmasından ötürü diyet menülerinde maalesef ki öneremiyoruz. 🙁 Tteokbokki tarifimizi deneyip lezzetine doyamayanlara yine aynı lezzetlere sahip ama birbirinden farklı tarif önerilerimiz mevcut. Asya mutfağına özgü birbirinden farklı 3 tane tarifimizi daha denemeye ne dersiniz? Öncelikle pratik bir yemek arayanlar için acılı noodle tarifi, ardından et severlere Asya usulü et sote tarifi ve son olarak da tavuk ramen tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. 🙂 En güzel yemekleri en kolay şekilde yapabilmeniz için tüm püf noktalarını ele alarak yazdığımız tariflerimizden, damak tadınıza en uygun olanı seçip bir an önce hazırlamaya ne dersiniz?

Tteokbokki Tarifi Malzemeleri

    Ana malzemeler

    • 1 su bardağı lahana, ince uzun kıyılmış
    • 1 adet havuç, ince kesilmiş
    • 3 su bardağı su
    • 1 adet Knorr Sebzeli Tavuk Suyu Bulyon
    • 2 adet taze soğan, ince kıyılmış
    • 1 adet soğan, ince dilimlenmiş
    • 400 gram (g) pirinç keki, dondurulmuş

    Sos İçin

    • 2 yemek kaşığı pekmez
    • 3 yemek kaşığı Gochujang
    • 2 diş sarımsak, rendelenmiş
    • 1 yemek kaşığı soya sosu

    servis için

    • 1 dal taze soğan, ince kıyılmış
    • 1 yemek kaşığı Knorr Susam
    • 1 adet yumurta, katı haşlanmış, ikiye bölünmüş

    Tteokbokki Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Wok tavaya su ve bulyonu ekleyip, orta ateşte kaynayana dek pişirin.
    2. Kaynayınca içerisine pekmez, Gochujang, sarımsak ve soya sosunu ekleyip karıştırın.
    3. Lahana, havuç, soğan, taze soğan ve pirinç keklerini ekleyip karıştırın. Sos kıvam alana dek yaklaşık 10′ pişirin.
    4. Sos kıvam alınca ocaktan alıp, üzerine taze soğan ve susam serpin. Yumurta ekleyip servis edin.

    Bu nefis Tteokbokki Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020