En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Tulumba Tatlısı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Tulumba Tatlısı Tarifi
Tulumba Tatlısı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 10 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 8

En lezzetli ve tam kıvamında Tulumba Tatlısı Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Yemekler tencere yemeği ve fırın yemeği diye ikiye ayrılır genellikle. Bu kaçınılmaz gruplaşma tatlılar için de geçerli. Sütlü tatlı, şerbetli tatlı, meyveli tatlı ve çikolatalı tatlı şeklindeki gruplaşma bizleri her zaman arada bırakır. Her tatlının anlamı bizler için farklı çünkü.  Biz de bugün seyyar satıcılardan ya da pastanelerden aldığımız ve lezzetine doyamadığımız kolay tulumba tatlısı tarifi ile geldik. 🙂 Bir oturuşta kaç tane yediğimizi sayamadığımız, aynı zamanda yedikçe yemek istediğimiz tulumba tatlısı tarifi ev yapımı nasıl olur onu anlatıyor olacağız.  Tulumba tatlısı şerbetli tatlılar grubunda yer alan ama şerbeti bunaltmayan ve diğer şerbetli tatlılara göre biraz daha hafif olan bir tatlı.  Çıtırlığını uzaklardan duyabileceğiniz ve lezzetini başka hiçbir tatlıda bulamayacağınız tulumba tatlısı özellikle de akşam yemeklerinden sonra çay eşliğinde ikram edildiğine tadından yenmez hale geliyor. 🙂 Aşağıda tulumba tatlısı püf noktalarına ve servis önerilerine özellikle yer verdik o yüzden bu kısımda onlardan bahsetmeyeceğiz. Burada bu çıtır çıtır dokuya ve enfes kıvama sahip olan tatlının nasıl yapıldığına değiniyor olacağız. Hanımlar, beyler haydi o zaman ne duruyoruz?  Malzemeleriniz hazırsa bir an önce mutfağa geçip tulumba tatlısının yapılışına geçelim! Tulumba tatlımız için öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve ardından tatlımızın yapımına geçiyoruz. Şerbet için derin bir tencerenin içerisine su ve şekeri alıp orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan şerbetimiz için ocağı kısık ateşe alıp, birkaç damla limon suyu ekleyip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Şerbetimiz ılıyınca soğuması için dolaba bırakıyoruz. Tatlımız için orta boy bir tencereye su, şeker ve tuzu ekleyip orta ateşte eriyene dek pişiriyoruz. Yağımız eriyince unu ilave edip, tahta kaşık yardımıyla sürekli olarak karıştırarak kavuruyoruz. Karışımımızı derin bir kabın içerisine alıyoruz ve üzerine irmik ilave edip karıştırıyoruz. Ardından içerisine yumurtaları ekleyip karıştırıyoruz ve hamur sıkma torbasının içerisine alıyoruz. Hamurumuz hazır. 🙂 Derin bir tencerede ayçiçek yağını ısıtıp hamurumuzu ekliyoruz ve kızardıktan sonra soğuk şerbetin içerisine bırakıyoruz. Tatlımız hazır ve nazır. 🙂 Dondurma ile servis edebiliriz.  En sevdiğimiz bölüme geldik şimdi. Tatlımızın yanına en çok yakıştığını düşündüğümüz servis önerilerini sizinle paylaşıyor olacağız! Tatlımızı servis ederken yanında muhakkak taze demlenmiş mis gibi bir çay ile servis etmelisiniz. Aynı zamanda tatlımızın yanına Türk kahvesi, sütlü kahve ve taze demlenmiş filtre kahve kesinlikle çok yakışacaktır. 🙂 “Tulumba tatlısının yumuşamaması için ne yapmalı?” diye soranlar olmuş ve biz de bu sorunun yanıtını bir püf noktasıyla paylaşmak istiyoruz. Yağın içerisinde kızaran tulumbalarımızı kevgir yardımı ile tencereden alıyoruz, fazla yağını aldıktan sonra soğuk şerbetin içerisine bırakıyoruz. Böylece çıtır çıtır bir tatlı elde etmiş oluyoruz. 🙂 Tulumba tatlısı kalori miktarını merak edenler için bir porsiyonunda ortalama 256 kalori bulunduğunu söyleyebiliriz. Tulumba tatlısı tarifimizi çok sevenlere 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerimiz mevcut. 🙂 Öncelikle tarçınlı lokma, ardından ballı lokma tatlısı ve şerbetli bal badem tatlısı tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Tulumba Tatlısı Tarifi Malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı ayçiçek yağı
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 top Algida Maraş Usulü Sade Dondurma
  • 1 su bardağı irmik

Tulumba Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Şerbet için 3 su bardağı su ve 2 su bardağı şekeri orta ateşte kaynatıp, kısık ateşte 10′ dinlendirin. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve altını kapatıp, kenara alın.
  2. Ilıyınca buzdolabında dinlenmeye kaldırın.
  3. Orta boy bir tencereye tereyağı, su, şeker ve tuzu ekleyip, orta ateşte tereyağı eriyene dek pişirin.
  4. Yağ eriyince unu ilave edip, tahta bir kaşıkla orta ateşte yaklaşık 7-8 dakika sürekli karıştırarak kavurun.
  5. Derin bir kaba alıp, irmiği ilave edin ve 5′ arada karıştırarak soğutun.
  6. Yumurtaları teker teker ekleyip, karıştırın. 
  7. Hamuru sıkma ucu eklenen sıkma torbasına alın.
  8. Derin bir tencerede ayçiçek yağını ısıtıp, hamuru 5cm uzunluğunda sıkıp bir bıçak yardımıyla kesin.
  9. 5′ kızartıp, fazla yağını alın ve soğuk şerbete bırakın. Dondurma ile servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Tulumba Tatlısı Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020