Hazırlama Süresi : 30 dk
Pişirme Süresi : 20 dk
Kaç Kişilik : 12
En lezzetli ve tam kıvamında Turunç Reçeli yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Kış mevsiminin gelmesiyle turunçgiller tezgahlarda yerini almaya başladı. Aslında ilk bakışta portakala benzeyen turunç, tüm narenciyelerin atası olmakla beraber kendine has lezzeti ve özellikleriyle mutfakların vazgeçilmezi olmayı başarıyor. Ülkemizde Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişen turunç, hoş kokulu ve portakala benzerliğiyle dikkat çekiyor. Dış kabuğu sert ve yeşilimsi turunç olgunlaştıkça altın sarısına dönüyor. Ekşimsi tadı olduğu için salatalarda limona alternatif olarak da kullanmak mümkün. Adana’da en meşhur kebapçıya gidin limon yerine turunç servis edildiğini göreceksiniz. ‘Kebapçıda turuncun ne işi var?’ dediğinizi duyar gibiyiz ama bir kere deneyin hak vereceksiniz. Reçel denilince aklımıza elbette hemen şekerli ve tatlı bir lezzet akla geliyor. Kahvaltıların vazgeçilmezlerinden biri olan reçel, maalesef şeker hastalarının veya kilosuna dikkat edenlerin ilk vazgeçtikleri besinlerden biri oluyor. Elbette bunun leziz bir çözümü var: Şekersiz reçel. Çilek ve chia tohumuyla çok kolay şekilde hazırlayabileceğiniz tam kıvamında şekersiz çilek reçeli yapımı için püf noktalarını tarifimizde bulabilirsiniz.
Afiyet olsun! Turunç Reçeli ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020