En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Turunç Reçeli

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Turunç Reçeli
Turunç Reçeli

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 12

En lezzetli ve tam kıvamında Turunç Reçeli yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Kış mevsiminin gelmesiyle turunçgiller tezgahlarda yerini almaya başladı. Aslında ilk bakışta portakala benzeyen turunç, tüm narenciyelerin atası olmakla beraber kendine has lezzeti ve özellikleriyle mutfakların vazgeçilmezi olmayı başarıyor. Ülkemizde Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişen turunç, hoş kokulu ve portakala benzerliğiyle dikkat çekiyor. Dış kabuğu sert ve yeşilimsi turunç olgunlaştıkça altın sarısına dönüyor. Ekşimsi tadı olduğu için salatalarda limona alternatif olarak da kullanmak mümkün. Adana’da en meşhur kebapçıya gidin limon yerine turunç servis edildiğini göreceksiniz. ‘Kebapçıda turuncun ne işi var?’ dediğinizi duyar gibiyiz ama bir kere deneyin hak vereceksiniz.  Reçel denilince aklımıza elbette hemen şekerli ve tatlı bir lezzet akla geliyor. Kahvaltıların vazgeçilmezlerinden biri olan reçel, maalesef şeker hastalarının veya kilosuna dikkat edenlerin ilk vazgeçtikleri besinlerden biri oluyor. Elbette bunun leziz bir çözümü var: Şekersiz reçel. Çilek ve chia tohumuyla çok kolay şekilde hazırlayabileceğiniz tam kıvamında şekersiz çilek reçeli yapımı için püf noktalarını tarifimizde bulabilirsiniz.

Turunç Reçeli Malzemeleri

  • 2 kilo (kg) turunç
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • yarım adet limon suyu
  • 2 su bardağı su

Turunç Reçeli Nasıl Yapılır?

  1. Turunçların kabuklarını dilimler halinde soyup beyaz kısımlarını temizleyin. 
  2.  Kabukları yuvarlayıp bir iğne yardımıyla ipe dizin. 
  3. Kaynayan suya atıp 8 dakika kadar haşlayın.
  4. Haşladığınız turunçların üzerine şekeri ekleyin ve sulanması için 3-4 saat kadar bekletin. 
  5. Ardından üzerine 2 su bardağı suyu da ekleyip hafif hafif karıştırarak pişirin. Reçel kaynayınca içine limon suyunu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatın.
  6. Pişen reçeli kavanozlara bölüştürüp ağzını kapatın. Kavanozları ters çevirip soğumasını bekleyin. 

Afiyet olsun! Turunç Reçeli ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020