En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Tuzlu Kurabiye Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Tuzlu Kurabiye Tarifi
Tuzlu Kurabiye Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 5

Geleneksel lezzetlerimizden Tuzlu Kurabiye Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Herkesin bir sade tatlı ve tuzlu kurabiye tarifi olmalıdır. Bu tarif üzerinden oynayıp, istediğiniz gibi çeşitlendirebilir. İster rende peynir eklersiniz hamura, isterseniz dereotu, veya üzerine haşhaş, çörekotu, susam ne isterseniz. Bu gibi sade hamur tariflerinin en kullanışlı yanı ise; fazla yapıp buzlukta saklamak ve pişireceğiniz zaman çıkarmaktır. Bunu yöntemi de, hamuru streç filme sarıp, silindir bir hale getirmek ve buzlukta 3 aya kadar saklamaktır. İsterseniz en hızlı şekilde dilimleyerek, ister merdane ile açıp kare kare keserek servis edebilirsiniz. Hamur ile oynamayı sevenlerdenseniz, avcunuz içinde yuvarlayıp istediğiniz şekli verebilirsiniz. Tuzlu kurabiye hamurunu, avcunuzun içi ile iki ucundan uzatarak, ince bir silindir haline getirin. Silindir haline getirdikten sonra, simit, burgu, kelebek veya salyangoz gibi şekiller verebilirsiniz. Bir diğeri ise, genelde peynirli yapılan tuzlu kurabiyelerde kullanılır. Hamuru merdane ile, tüm yüzeyi eşit olacak şekilde açın ve üzerine rendelenmiş kaşar, mozarella veya Parmesan peyniri serpin. Peynirin içine, ince kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz bu arada. Peyniri eşit bir şekilde hamurun yüzeyine serptikten sonra, pizza keseceği veya bıçak yardımı ile eşit kare, dikdörtgen veya üçgen parçalara kesin. Son olarak, silindir bir biçimde dondurduğunuz kurabiye hamurunu, fazla yumuşamadan bıçakla dilim dilim kesip pişirebilirsiniz. Tuzlu kurabiyeler hep vardı, pastanelerde, evlerde. Ağızda dağılan dokusu ve tuzlu olmasından gelen doyuruculuğu ile, günün her saatinde ağzınıza bir tuzlu kurabiye atabilirsiniz. Tuzlu hamur işleri seviyorsanız; tuzlu kurabiye tarifimiz her zaman cepte olsun; biz ayrıca sizlere Dereotlu Tuzlu Kek ileZeytinli ve Kekikli Tuzlu Kek’i öneriyoruz! Şimdi mutfağa geçelim, tezgahımızda yer açalım ve tuzlu kurabiye yapmaya başlayalım!

Tuzlu Kurabiye Tarifi Malzemeleri

  • 125 gram (g) tereyağı
  • çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 adet kabartma tozu

Üzeri için

  • 3 yemek kaşığı Knorr Susam
  • 3 yemek kaşığı çörekotu
  • 1 adet yumurta sarısı

Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba oda sıcaklığındaki tereyağı, ayçiçeği yağı, yumurta, şeker, tuz, sirke ve kabartma tozunu ekleyip; iyice çırpın.
  2. İçine unu ekleyip, yoğurarak pürüzsüz ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  3. İki yağlı kağıt arasında 1 parmak kalınlığında açın.
  4. Çay bardağı ile kesip, ortalarına parmakla delik açın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  5. Fırını 180 dereceye ısıtın. 
  6. Kurabiyelerin üzerine önce 1 yemek kaşığı su ile açtığınız yumurta sarısını fırça ile sürün. 
  7. Susam ve çörekotu ile süsleyip, kızarıp renk alana dek yaklaşık 20 dakika pişirin.

Bu nefis Tuzlu Kurabiye Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020