En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Üç Kaşık Tatlısı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Üç Kaşık Tatlısı Tarifi
Üç Kaşık Tatlısı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

14 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 8

Geleneksel lezzetlerimizden Üç Kaşık Tatlısı Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Türk mutfağına özgü olan ve adını içerisinde kullanılan üç önemli malzemeden alan bir tatlı çeşididir üç kaşık tatlısı. Bu lezzetli tatlı hem görünümüyle hem de tadıyla dikkatleri üzerine çekmeyi hep başarmıştır. Bu tatlının ana malzemeleri süt, un ve şekerdir. Bazı tariflerde ayrıca kakao, vanilya, nişasta gibi malzemeler de kullanılabilmektedir. Ayrıca 3 kaşık tatlısı karamelli oldukça lezzetlidir. Tatlı, öncelikle tencereye süt, un ve şeker konularak orta ateşte koyu bir kıvam elde edene kadar karıştırılır. Kaynayan karışım, ocaktan alınır ve istenilen şekilde kaselere veya cam kaplara dökülür. Soğuduktan sonra buzdolabında bekletilerek servis edilir. Üç kaşık tatlısının kendine özgü bir görünümü vardır. İçerisindeki malzemelerin kıvamı sayesinde, üç kaşık şeklinde bir sunumu vardır. Tatlı, kaşıkla alındığında pürüzsüz bir dokuya sahip olup, ağızda kolaylıkla eriyen bir kıvamdadır. Çay saatlerinde, özel davetlerde veya akşam yemeklerinin ardından tatlı olarak tercih edilen 3 kaşık tatlısı muhallebili, tarçınlı veya hindistan cevizli de süslenerek servis edilebilmektedir. Ayrıca dilerseniz üzerine dövülmüş ceviz, fındık veya badem gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz, bu da tatlıya çeşitli bir dokunuş katar. Üç kaşık tatlısı, hafif bir tatlı olması ve kolaylıkla hazırlanabilmesi nedeniyle günümüzün popüler tatlısıdır. Evdeki malzemelerle kolaylıkla yapılabilir. Ayrıca klasik tariflerde süt, un ve şeker dışında farklı malzemeler kullanarak, çikolatalı, meyveli veya farklı aromalı tatlılar da elde edilebilir. Hazırsanız önce malzemeler ardından da nasıl yapıldığına göz atalım. Ana malzemeler 3 adet yumurta 3 yemek kaşığı şeker 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı irmik 3 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı vanilin Şerbeti için 1 su bardağı süt, yarım yağlı 1 su bardağı su 1 su bardağı şeker Üzeri için 2 yemek kaşığı Knorr Hindistan Cevizi Yumurta ve şekeri derin bir kabın içerisinde rengi açılana dek mikser ile yüksek hızda çırpıyoruz. Ayçiçek yağı ve sütü ekleyip, karıştırıyoruz. Ardından un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip, çırpıyoruz. İrmik ekleyip, düşük hızda çırpıyoruz. Yağlanmış fırın kalıbına alıp, kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Bu esnada su, şeker ve sütü kaynatıp, buzdolabında soğumaya alıyoruz. Keki fırından alıp, üzerini kürdanla deliyoruz. Oda sıcaklığında 5 dakika dinlendiriyoruz. Ilıyan şerbeti üzerine gezdirip, buzdolabında dinlenmeye alıyoruz. Son olarak tatlımızı dilimleyip, üzerine Hindistan cevizi ekleyip servis ediyoruz. Üç kaşık tatlısı tarifini çay saatlerinde servis edecekler için servis önerilerini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Üç kaşık tatlısını yanında elmalı kurabiye makarna salatası ve taze demlenmiş bir fincan çay ya da taze demlenmiş kahve kesinlikle çok yakışacaktır. Böylesine pratik ve lezzetli bir tatlıyı hazırlarken yumurtaları renk değiştirene kadar çırpmalısınız. Bunun için mikserden destek alabilirsiniz. Üç kaşık tatlısı nedir öğrendik. Gelin şimdi de 3 kaşık tatlısı kaç kaloridir göz atalım. Tatlımızın 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 400 kalori bulunmaktadır. Tarifimiz diyet menüleri için maalesef ki uygun bir tarif değildir. 3 kaşık tatlısını sevenler için 3 tane daha birbirinden pratik ve lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz.  İlk olarak trileçe tarifi, ardından haşhaşlı revani tarifi ve son olarak da yoğurt tatlısı tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Üç Kaşık Tatlısı Tarifi Malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilin
  • 1 su bardağı süt, yarım yağlı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı Knorr Hindistan Cevizi

Üç Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri derin bir kabın içerisinde rengi açılana dek mikser ile yüksek hızda çırpın.
  2. Ayçiçek yağı ve sütü ekleyip, karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip, çırpın.
  3. İrmik ekleyip, düşük hızda çırpın. 180 dereceye ısıtın.
  4. Yağlanmış fırın kalıbına alıp, kızarana dek yaklaşık 30′ pişirin. Bu esnada su, şeker ve sütü kaynatıp, buzdolabında soğumaya alın.
  5. Keki fırından alıp, üzerini kürdanla delin. Oda sıcaklığında 5′ dinlendirin. Ilıyan şerbeti üzerine gezdirip, buzdolabında dinlenmeye alın.
  6. Dilimleyip, üzerine hindistan cevizi ile servis edin.

Afiyet olsun! Üç Kaşık Tatlısı Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020