En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Urfa Kebap Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Urfa Kebap Tarifi
Urfa Kebap Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Urfa Kebap Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Adını, Şanlıurfa şehrimizden alan ve bu şehirde özellikle Damak Tatlısı olarak bilinen acı biberlerle yapılan kebaptır Urfa kebap. Urfa kebap hangi etten yapılır sorusu en çok merak edilen soruların başında yer alır. Urfa kebabı, genellikle kuzu veya dana etinden yapılan bir kebap çeşididir. Et, ince doğranarak ya da kıyma haline getirilerek hazırlanır. İçerisine soğan, sarımsak, baharatlar ve diğer özel malzemeler eklenerek yoğrulur. Bu karışım, özel şekillendirme teknikleriyle şişlere veya düz bir tabana yayılarak pişirilir. Kendine özgü baharatları ile tanınan Urfa kebabı; kekik, pul biber, karabiber, kimyon ve diğer baharatlar lezzet katmak için kullanılır. Ayrıca kebabın üzerine damak tatlısı olarak bilinen sıcak biber salçası gezdirilir ve bu da ona karakteristik bir acılık ve aromatik tat verir. Türk mutfağından dünya mutfaklarına da yayılan ve tüketilen bir lezzettir. Aynı zamanda yurt içinde ve yurt dışında birçok restoran ve kebapçıda bulunabilir. Acı sevenler ve kebap tutkunları için vazgeçilmez bir lezzet olarak bilinir. Haydi o zaman hazırsanız sizi mutfağa kadar alalım ve Urfa kebap evde nasıl yapılır birlikte öğrenelim. Kıymayı tuz ve karabiber ile iyice yoğurup 4’e bölüyor ve şişlere çekiyoruz. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra maydanoz, sumak ve soğanı bir kapta karıştırıp, kenara alıyoruz. Izgarada şişlerin her bir tarafını 5’er dakika pişirip, lavaşları şişlerin üzerinde ısıtıyoruz. Kebapları şişten çekip sumaklı soğan ve lavaş ile servis ediyoruz. Urfa kebabı, genellikle lavaş ekmeğiyle birlikte servis edilir. Yanında taze yeşillikler, domates, soğan ve turşu gibi garnitürlerle servis edilerek bu enfes lezzeti doruklara çıkarabilirsiniz. Ayrıca kebabın yanında pilav, cacık veya ayran gibi yan lezzetler de tercih edilebilirsiniz.  Urfa kebabını pişirme esnasında dikkatlice kontrol ederek, etin tam olarak pişmesini sağlamalısınız. Kebap, tipik bir şekilde çıtır çıtır bir dış yüzey, iç kısmında ise sulu ve lezzetli bir ete sahip olduğunda Pişirme işlemine son verebilirsiniz. Sıra geldi bu lezzetli ve protein dolu Urfa kebap tarifinin kaç kalori olduğunu öğrenmeye. Urfa kebap 1 porsiyonun da yaklaşık olarak 266 kalori bulunmaktadır. Tarifimizi akşam yemeklerinde ve ara öğünlerde tercih edebilirsiniz. Kilo kontrolü yapanlar için de yarım porsiyon şeklinde tüketilmesinde sakınca yoktur. Urfa kebap nasıl yapılır öğrendik. Hangi kebap acılı hangisi acısız artık aradaki farkı çözdük gibi. Urfa denilince artık acısı bol kebabın aklımıza gelmeme olasılığı sıfır. Şimdi denemenizi istediğimiz 3 tane daha birbirinden lezzetli tarifi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Öncelikle çıtır patlıcanlı kebap, ardından Adana Kebabı tarifi ve son olarak da yoğurtlu kebap tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Urfa Kebap Tarifi Malzemeleri

  • 500 gram (g) kuzu kıyma, tek çekim
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • çeyrek demet maydanoz, ince kıyılmış
  • 1 adet kırmızı soğan, ince kıyılmış
  • 4 adet lavaş
  • 1 yemek kaşığı Knorr Sumak

Urfa Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kıymayı tuz ve karabiber ile iyice yoğurun. 4’e bölüp, şişlere çekin. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
  2. Maydanoz, sumak ve soğanı bir kapta karıştırıp, kenara alın. Izgarada şişlerin her bir tarafını 5’er dakika pişirin, lavaşları şişlerin üzerinde ısıtın.
  3. Kebapları şişten çekip sumaklı soğan ve lavaş ile servis edin.

Afiyet olsun! Urfa Kebap Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020