En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Üzüm Reçeli Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Üzüm Reçeli Tarifi
Üzüm Reçeli Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Üzüm Reçeli Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Yaz meyvelerinin lezzetini ve aromasını sofralarımıza taşımanın en kolay yoludur reçeller. Özellikle evde kendimiz hazırladıysak ve içine de bol bol sevgimizi kattıysak, tadına doyum olmaz. Bunun bir derece üstü de vardır ki kendi bahçemizde yetiştirdiğimiz meyveleri kullanmak! Reçelleri genelde, dilimlenebilen ve kabukları kolay soyulabilen meyvelerle hazırlıyoruz. Ama bugün öyle bir tarif vereceğiz ki tadına baktığınızda bütün uğraşlarınıza değdiğini anlayacaksınız. Sizi daha fazla merakta bırakmadan söyleyelim: Üzüm reçeli! Taze ya da kuru olarak tüketmeyi zaten çok sevdiğimiz üzüm, tarçının muhteşem kokusu ve aromasıyla birleşerek damakları şenlendirecek üzüm reçeline dönüşüyor. Eğer bulabiliyorsanız çekirdeksiz üzümler, üzüm reçeli için ideal seçim olacaktır. Çekirdek konusunda çok titiz değilseniz, sağlığa da faydalı olan üzüm çekirdeklerini üzüm reçelinize dahil etmekten çekinmeyin. Üzüm çekirdeğinden bahsetmişken, yağının da oldukça faydalı olduğunu duymuş muydunuz? Özellikle saçlara faydalı olan üzüm çekirdeği yağını saç bakımınıza eklemek için hemen Saç Bakım Güzellik’in yazısına göz atın! Üzüm reçeli tarifimizi herhangi bir üzüm çeşidi ile sınırlamadık çünkü tamamen damak zevkinize kalmış… Siyah üzüm reçeli ya da beyaz üzüm reçeli olarak tarifimizi uyarlayabilirsiniz! Aile kahvaltılarının geniş sofralarında, krepler ve kızartmış ekmekleri süsleyen farklı reçel tariflerine ne dersiniz? Rengiyle siyah üzüm reçeline benzeyen ama mayhoş tadıyla bambaşka bir aromaya sahip karadut reçelini de eminiz çok seveceksiniz. Üzüm reçelinin yapılışı kadar kolay olmayan ama en az onun kadar lezzetli vişne reçeli tarifimize bakmadan geçmeyin! Üzüm reçelinin 100 gramı yaklaşık 250 kaloridir.

Üzüm Reçeli Tarifi Malzemeleri

  • 1 kilo (kg) üzüm
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • Çeyrek adet limon, suyu ve kabuğunun rendesi
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzüm Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Üzümleri soğuk suyla yıkayıp, saplarını ayıkladıktan sonra derin bir tencereye alın.
  2. Üzerine şeker ekleyin, karıştırın. 1 saat dinlendirin.
  3. Su ve tarçın çubuğunu ilave edip, orta ateşte kaynatın.
  4. Kaynadıktan sonra altını kısıp, kıvam alana dek yaklaşık 20 dakika kaynatın.
  5. Kıvamını soğuk bir tabağa bir kaşık ekleyip kontrol edin.
  6. Limon suyu ve kabuğu rendesini ekleyip, karıştırın. Ocaktan alın.
  7. Kavanozlayıp, sıcakken ağzını kapatın.

Bu nefis Üzüm Reçeli Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020