En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Üzümlü Pilav (Kişmişli Pilav) Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Üzümlü Pilav (Kişmişli Pilav) Tarifi
Üzümlü Pilav (Kişmişli Pilav) Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Üzümlü Pilav (Kişmişli Pilav) Tarifi. Kişmiş Azeri Türkçesinde üzüm anlamına gelir ve bu yüzden tarifimizin bir diğer ismi de kişmişli pilavdır.  Üzümlü pilav tarifimiz Azerbaycan’a özgü bir yemek olsa da bize çok uzak bir tarif değil, bu yüzdendir ki Iğdır yöresinde de sevilerek tüketilir. Azeri pilavı bizim damak zevkimize çok uzak değil dedik çünkü pirinç ve kuru üzümü, iç pilavda, zeytinyağlı sarmada ve dolmada birlikte kullanıyoruz. Farklı bir pilav tarifi olsun ama kolay ve ekonomik olsun derseniz Azerbaycan üzümlü pilavı harika bir seçenek olacaktır! Çünkü hem az malzeme ile kısa zamanda hazırlanıyor hem de en ekonomik pirinç türü olan kırık pirinç kullanılıyor. Kuru üzümlü pilav gibi değişik pilav tariflerine sofralarınızda yer vermeyi seviyorsanız, safran ile renklenen İstanbul pilavına mutlaka göz atın! 1 porsiyon üzümlü pirinç pilavı yaklaşık 150 kaloridir. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Üzümlü Pilav (Kişmişli Pilav) Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı kırık pirinç
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı kuru üzüm, bütün, çekirdeksiz
  • 8 gram (g) limon tuzu, bir leblebi kadar
  • 4 su bardağı su
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz

Üzümlü Pilav (Kişmişli Pilav) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yerli kırık pirinç (düğü) tuzlayıp, sıcak su ile ıslatın. 
  2. Tencereye su ve limon tuzunu ekleyip, pirinçleri yumuşayana dek 15′ pişirin.
  3. Küçük bir soslukta tereyağını eritin.
  4. Farklı bir tencereye pirincin yarısını alıp, tereyağının yarısını gezdirin. Üzümleri yayıp, kalan pirinç ve tereyağını üzerine gezdirin.
  5.  
  6.  
  7. Tuzu ekleyip, kapağını kapatın. Suyunu çekene dek 10′ kısık ateşte pişirin.
  8. Ocaktan alıp, üzerine bir bez örterek dinlendirin.
  9. Sıcak servis edin.

Bu nefis Üzümlü Pilav (Kişmişli Pilav) Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

03Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020