Hazırlama Süresi : 30 dk
Pişirme Süresi : 20 dk
Kaç Kişilik : 4
YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Üzümlü Pilav (Kişmişli Pilav) Tarifi. Kişmiş Azeri Türkçesinde üzüm anlamına gelir ve bu yüzden tarifimizin bir diğer ismi de kişmişli pilavdır. Üzümlü pilav tarifimiz Azerbaycan’a özgü bir yemek olsa da bize çok uzak bir tarif değil, bu yüzdendir ki Iğdır yöresinde de sevilerek tüketilir. Azeri pilavı bizim damak zevkimize çok uzak değil dedik çünkü pirinç ve kuru üzümü, iç pilavda, zeytinyağlı sarmada ve dolmada birlikte kullanıyoruz. Farklı bir pilav tarifi olsun ama kolay ve ekonomik olsun derseniz Azerbaycan üzümlü pilavı harika bir seçenek olacaktır! Çünkü hem az malzeme ile kısa zamanda hazırlanıyor hem de en ekonomik pirinç türü olan kırık pirinç kullanılıyor. Kuru üzümlü pilav gibi değişik pilav tariflerine sofralarınızda yer vermeyi seviyorsanız, safran ile renklenen İstanbul pilavına mutlaka göz atın! 1 porsiyon üzümlü pirinç pilavı yaklaşık 150 kaloridir. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.
Bu nefis Üzümlü Pilav (Kişmişli Pilav) Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi
Ev Burmasıyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020