En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Vişne Soslu Cheesecake

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Vişne Soslu Cheesecake
Vişne Soslu Cheesecake

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 90 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 8

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Vişne Soslu Cheesecake tam size göre. Peynirli, yumuşacık kreması, lezzetli alt tabanı ile pek çok kişinin favorisi olan vişne soslu cheesecake tarifi için tıklayın! Pek çok çeşidine rastlayabileceğimiz vişnenin Türkiye’de en sevilen türü ise Kütahya vişnesidir. Sulu ve mayhoş tadıyla kiraz meyvesinden ayırt edilen vişne, çiğ olarak tüketilebilirken kurutarak, dondurarak, komposto, meyve suyu, marmelat ya da reçel yapılarak kullanılabiliyor. Asit oranı yüksek bir meyve olduğu için mideye zarara vermemesi için dikkatle tüketilmesini öneriyoruz. Yaz mevsiminin lezzetini bir kavanozla kış mevsimine taşıyabileceğiniz bir marmelat tarifiyle karşınızdayız. Tam Kıvamında Vişne Marmelatı Tarifi ile nasıl yapılır sorunuzun yanıtı için yazımıza göz atın.

Vişne Soslu Cheesecake Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 2 adet yulaflı bisküvi
    • 2 yemek kaşığı süt
    • 50 gram (g) tereyağı

    Ara Kat İçin

    • 2 adet labne peyniri
    • 1 su bardağı pudra şekeri
    • 4 adet yumurta
    • 50 gram (g) krema
    • Bir tutam tuz

    Sosu İçin

    • 1 buçuk su bardağı vişne
    • 1 su bardağı su
    • 2 yemek kaşığı buğday nişastası

    Vişne Soslu Cheesecake Nasıl Yapılır?

    1. Mutfak robotuna bisküvileri atıp, toz haline getirin.
    2. Tereyağını da tavada eritip, çekilmiş bisküvilerin üzerine dökün.
    3. Sütü de bu karışıma ilave edip tekrar karıştırın.
    4. Cheesecake kalıbına bu karışımı dökün ve kaşıkla bastıra bastıra düzleştirip, buzdolabına kaldırın.
    5. Yumurtalar sarılarını ve beyazlarını ayırıp farklı iki kaba alın.
    6. Yumurta beyazlarına bir tutam tuz dökerek mikserle çırpıp, kabartın.
    7. Yumurtaları sarılarına da pudra şekeri ve krema ilave edip birlikte mikserle iyice çırpın.
    8. Ardından yumurta sarılarının olduğu kaba 2 paket labne peynirini de döküp, tekrar karıştırın.
    9. Yumurta sarılarının olduğu kabın içine yumurta beyazlarının olduğu karışımı dökün ve tel çırpıcı ile çırpın.
    10. Buzdolabından soğumuş olan tabanı çıkarıp, üzerine bu karışımı dökün ve fırını 160 dereceye ayarlayıp, 5 dakika ısıttıktan sonra 45 dakika pişirin.
    11. Kabın içine sos malzemelerinin hepsini ekleyin ve iyice karıştırıp, bir tencereye dökün.
    12. Tencereyi ocağa alıp, yoğun kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin ve ılımasını bekleyin.
    13. Cheesecake fırından çıkınca soğumasını bekleyin ve ılınmış olan sosu, kekin üzerine yayarak dökün.
    14. 6 saat boyunca dinlendirmek üzere buzdolabına kaldırın.
    15. Dinlenen keki buzdolabından çıkarın ve dilimleyip servis edin.

    Afiyet olsun! Vişne Soslu Cheesecake ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Ev Burması

    Ev Burmasıyemektarifirehberi

    03Acı Salsa Soslu Biftek

    Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020