En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Vişneli Dondurma Kupları

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Vişneli Dondurma Kupları
Vişneli Dondurma Kupları

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 60 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Vişneli Dondurma Kupları tam size göre. Limon sosu ve vişnenin ekşiliğini bezelerin tatlı hissiyle dengeleyin. Dondurmayı genelde dışarıda yesek de evde meyveli dondurma yapımı oldukça kolay. Meyvelerden dondurma yapımı için biz tarifimizde kremayı tercih etsek de dileyenler kıvam verici özelliğiyle de dondurma yapımının en önemli maddesi salepli meyveli dondurma tarifi yapmak da mümkün. Çilek, karpuz, limon, şeftali ve daha bambaşka meyvelerden dondurma yapımı için tarifleri sizin için derledik. Buyurun evde meyveli dondurma yapımının detaylarına…

Vişneli Dondurma Kupları Malzemeleri

    Limon Sosu İçin

    • Yarım su bardağı şeker
    • 1 yemek kaşığı un
    • 1 yemek kaşığı nişasta
    • 6 adet carte d’or şekerli vanilin
    • 3 adet yumurta, sarısı
    • 1 tatlı kaşığı tereyağı
    • yarım su bardağı su
    • 1 adet limon, kabuğunun rendesi ve suyu

    Beze İçin

    • 2 adet yumurta, beyazı
    • yarım su bardağı şeker
    • 1 tutam tuz

    Servis İçin

    • 8 yemek kaşığı Carte d’Or Vişneli Dondurma

    Vişneli Dondurma Kupları Nasıl Yapılır?

    1. Fırınınızı 100 derece ısıtmaya başlayın.
    2. Beze için 2 yumurtanın beyazını bir kapta mikserin yüksek ayarında çırpın.
    3. Köpük haline gelince yavaş yavaş tuzu ve şekeri ekleyin.
    4. Beze köpük formuna gelinceye kadar çırpmaya devam edin.
    5. Yağlı kağıt serilmiş tepsi üzerine beze harcını ceviz büyüklüğünde porsiyonlayın.
    6. Önceden ısıttığınız fırında 60 dakika pişirin.
    7. Bir kapta un, nişasta ve şekeri harmanlayın.
    8. Sos tenceresinde limon kabuğu rendesi, limon suyu ve suyu kaynatın.
    9. Harmanladığınız unlu karışımı ekleyip koyulaşana kadar pişirin.
    10. En son içerisine yumurta sarılarını ekleyip ateşten alın.
    11. Bir yemek kaşığı tereyağı ilave edip iyice çırpın, ardından soğumaya bırakın.
    12. Kup bardaklarınızın en altında bezeyi kırıntılar halinde yayın.
    13. Üzerine vişneli dondurma ekleyin ve bir adet büyün beze ile süsleyin.
    14. Limon sosunu ekleyerek servis edin.

    Afiyet olsun! Vişneli Dondurma Kupları ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020