En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Yağlı Gevrek Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Yağlı Gevrek Tarifi
Yağlı Gevrek Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 8

En lezzetli ve tam kıvamında Yağlı Gevrek Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Kıyır kıyır kıvamıyla çay saatlerine çok yakışan yağlı gevrek, misafirlerinizin de favorisi olmaya aday. Eğer siz de çayın yanında tuzlu kurabiye arayanlardansanız, bu tarifi mutlaka deneyin. Afiyet olsun! Bir porsiyon Yağlı Gevrek (100 gram), yaklaşık 519 kaloridir. İçerisinde 30.9 gram yağ, 49.7 gram karbonhidrat, 6.5 gram protein bulunmaktadır. Karbonhidrat ve yağ içeriği yüksek olduğundan, kilo kaybetme sürecindekilere porsiyon kontrolüyle tüketmeleri önerilir.

Yağlı Gevrek Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 200 gram (g) tereyağı, oda ısısında yumuşamış
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • 1 adet yumurta sarısı, akı üzeri için ayrılacak
    • 1 buçuk yemek kaşığı toz şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 3/4 su bardağı sirke, elma veya üzüm
    • 1 adet kabartma tozu
    • 3 buçuk su bardağı un

    Üzeri İçin

    • 1 adet yumurta, akı
    • 2 yemek kaşığı Knorr Susam, kavrulmuş
    • 2 yemek kaşığı ayçekirdeği içi

    Yağlı Gevrek Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Tereyağı, sıvı yağ, yumurta sarısı, toz şeker ve tuzu derin bir kap içerisine ekleyin.
    2. Sirkenin içine kabartma tozunu ilave edip, köpürtülür ve karışımın üzerine ekleyerek karıştırın.
    3. Karışıma azar azar un ilave edilerek iyice yoğurun.
    4. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz.
    5. Geniş derin bir kase içerisine yumurta akı, başka bir kaseye de bolca kavrulmuş susam ekleyin.
    6. Yoğrulan gevrek hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avuç içerisinde yuvarlayıp, oval yassı şekil verin.
    7. Şekillenen gevrekleri önce yumurta akına, sonra susam ve ayçekirdeğine bulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.hazırlık: 30′
    8. Gevrekleri önceden ısıtılmış 170° fırında, üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.
    9. Gevrek pişince fırından alın ve tepsi içerisinde soğuduktan sonra servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Yağlı Gevrek Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Ev Burması

    Ev Burmasıyemektarifirehberi

    03Acı Salsa Soslu Biftek

    Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    01Yulaflı Yoğurt Tarifi

    Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020