En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Yağlı Kırmızı Biber Turşusu Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Yağlı Kırmızı Biber Turşusu Tarifi
Yağlı Kırmızı Biber Turşusu Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 8

En lezzetli ve tam kıvamında Yağlı Kırmızı Biber Turşusu Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Dünyanın her köşesinde ve her iklim koşulunda yetişebilen kırmızı biber, limondan daha fazla C vitaminine sahip posa içeriği yüksek bir besin. Vücut ısısını artırdığı için daha fazla enerji harcanmasına ve yağ yakımına yardımcı olan kırmızı biberi kışa saklamak ya da çeşitli tariflerde kullanmak için pek çok yöntem var. Dilerseniz salça, dilerseniz turşu… Biz bu tarifimizde haşlanmış kırmızı biber turşusu nasıl yapılır onu anlatacağız. Salata, meze ya da kahvaltılık olarak sofranızı renklendirecek kırmızı biber turşusu közlenmiş veya haşlanmış olarak hazırlanabiliyor. Bir probiyotik kaynağına dönüşen Yağlı Kırmızı Biber Turşusu yapımı için püf noktalarını yazımızda görebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin. Kırmızı biber ile hazırlanmış çok pratik ve lezzetli közlenmiş kırmızı biber salatasına da mutlaka göz atın! 1 adet orta boy Kırmızı Biber Turşusu yaklaşık 8 kaloridir. Kırmızı biber, C ve A vitamini, folik asit ve potasyum oranı zengin bir besindir. Turşusunda tazesine göre vitamin ve minerali daha azdır. Kırmızı biber turşusu mezesi hazırlamak için kırmızı biberlerinizi kavanozdan çıkartın. Püre haline getirdiğiniz birkaç diş sarımsağı, zeytinyağı, elma sirkesi ve limon suyuyla karıştırın. Kırmızı biber turşusu üzerine karışımı döküp servis edin. Yeşil bibere oranla çok daha tatlı olan kırmızı biberin sağlık açısından faydaları oldukça fazladır. İçerisinde capsasin bulunan kırmızı biber, turşu haline geldiğinde fermente olur. Böylece faydaları da artar. Bol miktarda E vitamini içermesi kan hücreleri için faydalıdır. Bu özelliğiyle kan hücrelerinin başta kanser hücreleri olmak üzere, diğer virüs ve mikroplara karşı direncini artırmaya yardımcı olur. Turşu genelde lahana, salatalık, biber gibi ayrı ayrı malzemelerden yapılsa da hepsinin bir arada olduğu hem leziz hem de renkli karışık kavanozlar da pek çok yemekle nefis eşlikçiler oluyor. Kuru fasulye, nohut her türlü bakliyat yemeklerinin yanında damaklarımızın eksikliğini hissettiği bir tat, karışık turşu. Karışık kışlık turşu nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir sorularının yanıtları tarifimizde… Karışık kışlık turşunun yanı sıra farklı turşu tarifleri denemek isterseniz diğer turşu tarifleri için sayfamıza göz atın. Özellikle kıl biber turşusu tarifi bir başka güzel!

Yağlı Kırmızı Biber Turşusu Tarifi Malzemeleri

  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 su bardağı elma sirkesi
  • 10 diş sarımsak, dilimlenmiş
  • 2 kilo (kg) kırmızı kapya biber, yıkanmış, dikine ikiye bölünmüş, sapı ve çekirdekleri alınmış

Yağlı Kırmızı Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencereye ayçiçek yağı ve sirkeyi ekleyin.
  2. Altını orta ateşe açıp, sarımsak, şeker ve kaya tuzunu ekleyin.
  3. Isınınca biberleri ekleyip, kısık ateşte karıştırarak 5 dakika pişirin.
  4. Altını kapatıp, oda sıcaklığında geniş bir kaba alarak soğumaya alın. Biberlerin üst üste olmamasına özen gösterin.
  5. Biberleri kavanozlara doldurup, üzerine sirkeli suyu ekleyin.
  6. Kavanozu kapatıp, 1 gün oda sıcaklığında bekletin. Sonrasında buzdolabında saklayın.

Şimdiden ellerinize sağlık! Yağlı Kırmızı Biber Turşusu Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020