Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Süresi : 30 dk
Kaç Kişilik : 4
Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Tatlıların en merak uyandıranlarından, tavuk göğsünün evde yapılan ‘yalancı’ halini yapıyoruz. Neden tavuk göğsü yerine yalancı tavuk göğsü tarifi paylaşıyoruz diye merak ederseniz, cevabımız belli. Tahmin ettiğiniz üzere yalancı versiyonunda daha pratik bir yöntem kullanılıyor. Tavuk göğsü tatlısı ise, Romalılardan Bizans’a oradan Türk mutfağına geçmiş bir tariftir. Romalıların yemek kitabında, tavuk göğsü horoz etinden yapılır, haşlanan ve didiklenen et süt ile karıştırılır ve en son bal ile tatlandırılıp servis edilir. Tatlı günümüzde şeker ile yapılıp, Osmanlı saray mutfağında tatlının yapıldığı tepsinin altı hafifçe yakılarak kazandibi yaratılmış, bu iki tatlı halkın mutfaklarına da girmiştir ve günümüze kadar gelmiştir. Tavuk göğsü ve supanglenin ne kadar uyumlu olabileceği hiç aklınıza gelmiş miydi? Supangleli tavuk göğsü tarifimize de mutlaka göz atın! Evet kullanılıyor. Gerçek tavuk göğsü yapılırken bir adet tavuk göğüs haşlanıyor ve çok ince bir şekilde didikleniyor. Ne kadar ince didiklenmesi gerektiğini tavuk göğsü yerken ağzına gelen ipe benzer parçalardan anlayabilirsiniz. Ancak bizim bugünkü konumuz tavuksuz olan versiyonu. Kolay yoldan mutfağınızda çok daha çabuk pişirebileceğiniz bu Yalancı Tavuk Göğsü tarifini kaçırmamanızı öneririz. Gerçek tavuk göğsü tarifinin krema ile zenginleştirilmiş versiyonu için hemen kremalı tavuk göğsü tatlısı tarifimize göz atın!
Bu nefis Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Sahur Tarifleri: Sahurda Yapılabilecek Yemekler için 5 Basit Tarifyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020