En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi
Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 30 dk

Kaç Kişilik : 4

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Tatlıların en merak uyandıranlarından, tavuk göğsünün evde yapılan ‘yalancı’ halini yapıyoruz. Neden tavuk göğsü yerine yalancı tavuk göğsü tarifi paylaşıyoruz diye merak ederseniz, cevabımız belli. Tahmin ettiğiniz üzere yalancı versiyonunda daha pratik bir yöntem kullanılıyor. Tavuk göğsü tatlısı ise, Romalılardan Bizans’a oradan Türk mutfağına geçmiş bir tariftir. Romalıların yemek kitabında, tavuk göğsü horoz etinden yapılır, haşlanan ve didiklenen et süt ile karıştırılır ve en son bal ile tatlandırılıp servis edilir. Tatlı günümüzde şeker ile yapılıp, Osmanlı saray mutfağında tatlının yapıldığı tepsinin altı hafifçe yakılarak kazandibi yaratılmış, bu iki tatlı halkın mutfaklarına da girmiştir ve günümüze kadar gelmiştir. Tavuk göğsü ve supanglenin ne kadar uyumlu olabileceği hiç aklınıza gelmiş miydi? Supangleli tavuk göğsü tarifimize de mutlaka göz atın! Evet kullanılıyor. Gerçek tavuk göğsü yapılırken bir adet tavuk göğüs haşlanıyor ve çok ince bir şekilde didikleniyor. Ne kadar ince didiklenmesi gerektiğini tavuk göğsü yerken ağzına gelen ipe benzer parçalardan anlayabilirsiniz. Ancak bizim bugünkü konumuz tavuksuz olan versiyonu. Kolay yoldan mutfağınızda çok daha çabuk pişirebileceğiniz bu Yalancı Tavuk Göğsü tarifini kaçırmamanızı öneririz. Gerçek tavuk göğsü tarifinin krema ile zenginleştirilmiş versiyonu için hemen kremalı tavuk göğsü tatlısı tarifimize göz atın!

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Malzemeleri

  • 5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 150 gram (g) tereyağı
  • 1,5 su bardağı un, elenmiş
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı vanilya özütü

Üzeri için

  • Yarım tatlı kaşığı Knorr Tarçın

Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Unu tereyağı ile derin bir tencerede 3 dakika kavurun. 
  2. Şekeri ekleyin ve yavaşça karıştırın.
  3. Sütü ekleyin, nişastayı ayrı bir kapta 2-3 kaşık su ile çözdürüp tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  4. Vanilyayı ekleyin ve karıştırmayı bırakmayın, yoksa muhallebi topaklanacaktır. 
  5. Muhallebi kıvam aldıktan sonra süzgeçten geçirin ve 10 dakika boyunca soğumaya bırakın. 
  6. Muhallebiyi servis kaplarına koyun, soğuduktan sonra servis edin.

Bu nefis Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020