En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Yaprak Sarması İçi Nasıl Hazırlanır?

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Yaprak Sarması İçi Nasıl Hazırlanır?
Yaprak Sarması İçi Nasıl Hazırlanır?

0 Kişinin Defterine Ekli

13 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 8

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Yaprak Sarması İçi Nasıl Hazırlanır? tam size göre. Beş çaylarının, altın günlerinin, davet sofralarının ve tabii ki çilingir sofralarının olmazsa olmazıdır zeytinyağlı yaprak sarma. Sık sık yenir yenmesine ancak hazırlaması da biraz meşakkatlidir.  Yaprağı diri kalmamalı, içi leziz olmalı, pirinci güzel pişmeli ve sıkı sıkı sarılmış olmalı yaprak sarması.  Böyle söyledik diye gözünüzde büyümesin! Yaprak sarması içini hazırlamak, bazı püf noktalar uygulandığı sürece oldukça pratiktir. Hazırlık süresi 45 dakika ve pişme süresi de 30 dakikadır. Gelin, şimdi malzemeleri ve yapım aşamaları da dahil tüm detayları teker teker ele alalım! Leziz bir yaprak sarması hazırlamanın en kritik noktası, leziz bir iç harç hazırlamak. Bu reçetemizle hafif tatlı bir yaprak sarma içi elde edebilirsiniz. Malzeme listemiz ise şu şekilde; -3 su bardağı yıkanmış baldo pirinç -3 su bardağı su -3 adet küçük küp doğranmış soğan -2 su bardağı zeytinyağı -1 adet limon -1 tatlı kaşığı Knorr Tarçın -1 tatlı kaşığı yenibahar -1 yemek kaşığı şeker -2 tatlı kaşığı tuz -1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber -Yarım su bardağı sıcak suda bekletilmiş kuş üzümü -Yarım su bardağı dolmalık fıstık Kuş üzümü ve dolmalık fıstık tamamen damak zevkine bağlı. Dilerseniz bu eklemeleri yapmadan da yaprak sarması içi hazırlayabilirsiniz. Zeytinyağlı yaprak sarması içi tarifimizin yapılış aşamaları oldukça pratik. Öncelikle 2 su bardağı zeytinyağını geniş bir tencerede orta ateşte ısıtıyoruz. Sonrasında dolmalık fıstıkları ekleyip, renk alana dek kavuruyoruz. Soğanları tencereye ekleyip bir güzel karıştırıyoruz. Kısık ateşte, kapağı kapalı olarak, şeffaflaşana dek 5 dakika kavuruyoruz. Sonra kapağını açıp, suyu süzülmüş pirinçleri ekliyoruz.  5 dakika orta ateşte kavuruyoruz. Kuş üzümünü, şekeri, karabiberi, tarçını, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz. Suyu ekleyip yine karıştırıyoruz.  Kapağını kapatıp kısık ateşte, suyunu çekene dek yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz. Suyunu çekince üzerine bir havlu serip, kapağını kapatıyoruz. Oda sıcaklığında dinlenmeye alıyoruz. Yaprak sarması iç harcını dilerseniz fıstık ve kuş üzümü koymadan; kıyma kullanarak da hazırlayabilirsiniz. Kıymalı yaprak sarması iç harcı, ilk aşamasında kıyma eklemek dışında pek de farklı değildir. Etli yaprak sarması içi hazırlamanız durumunda dolmaları sıcak servis etmeniz gerektiğini unutmayın tabii. Ayrıca tıpkı bir pilav tarifinde olduğu gibi yaprak sarması içi tarifinde de en son olarak dinlendirme aşamasını uygulamalısınız. Bu sayede pirinçlerin diri veya lapa olmamasını sağlayabilirsiniz. Son olarak ekleyelim; bu tarifimizle Zeytinyağlı Yaprak Sarma tarifi, Vişneli Yaprak Sarma Tarifi ve Karalahana Sarması Tarifi hazırlayabilirsiniz. Evet, en lezzetli yaprak sarması içi nasıl hazırlanır gördük. Sırada mutfağın yolunu tutmak var. Kollar sıvansın ve malzemeler tezgahın üzerinde yerini alsın.  Pirinç yıkansın ve suda beklesin; kuş üzümleri suda yumuşasın, baharatlar mis gibi koku yaysın!  

Yaprak Sarması İçi Nasıl Hazırlanır? Malzemeleri

    Malzemeler

    • 3 su bardağı baldo pirinç
    • 3 su bardağı su
    • 3 adet soğan, küçük, küp doğranmış
    • 2 su bardağı zeytinyağı
    • 1 adet limon
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Tarçın
    • 1 tatlı kaşığı yenibahar
    • 1 yemek kaşığı şeker
    • 2 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • yarım su bardağı kuş üzümü, sıcak suda bekletilmiş
    • yarım su bardağı dolmalık fıstık

    Yaprak Sarması İçi Nasıl Hazırlanır? Nasıl Yapılır?

    1. 2 su bardağı zeytinyağını geniş bir tencerede orta ateşte ısıtın. Dolmalık fıstıkları ekleyip, renk alana dek kavurun.
    2. Soğanları ekleyip, karıştırın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak şeffaflaşana dek 5′ kavurun. Kapağını açıp, suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin.  5′ orta ateşte kavurun.
    3. Kuş üzümü, şeker, karabiber, tarçın, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın. Suyu ekleyip, karıştırın. Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene dek yaklaşık 10′ pişirin. 
    4. Suyunu çekince üzerine bir havlu serip, kapağını kapatın. Oda sıcaklığında dinlenmeye alın.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Yaprak Sarması İçi Nasıl Hazırlanır? tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020