En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Yarma Pilavı Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Yarma Pilavı Tarifi
Yarma Pilavı Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

9 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 40 dk

Kaç Kişilik : 4

Yarma Pilavı Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Genelde pilav tariflerimizi pirinçle ya da bulgur ile hazırlıyoruz. Kolay bulunmaları sebebiyle de pek çok pilav tarifi bu iki malzemenin etrafında şekillenmiştir. Ama mutfağımıza biraz farklı malzemeleri dahil etmenin zamanı sizce de gelmedi mi? Öyleyse gelin yarma bulgur ile pilav nasıl olur sizin için anlatalım. Klasik lezzetlere alternatif niteliğinde olan brokoli ve kırmızı fasulyeli yarma buğday pilavı tarifi, tadına bakanları kendine hayran bırakacak! Yarma pilavı, diğer pilav tariflerinden farklı olduğu için nasıl pişirilir diye merak ediyorsanız hemen anlatalım. Öncelikle yarma bulgurunun en az 4 saat ılık suda bekletilmiş olması gerekiyor. Yani yarma pilavı, son dakika hazırlayabileceğiniz bir tarif değil ne yazık ki… Ancak yarma buğdayları ısladıktan sonraki adımları oldukça kolay! Yarma pilavı gibi değişik bir pilav tarifine daha ne dersiniz? Öyleyse gelin arpa şehriyeli pilav tarifine de göz atın!

Yarma Pilavı Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı buğday, yarma
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı su, sıcak
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 su bardağı meksika fasulyesi, pişmiş
  • 2 su bardağı brokoli
  • 1 adet Knorr Et Suyu Bulyon

Yarma Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Buğdayı ılık suda en az 4 saat bekletin. 
  2. Geniş tabanlı bir pilav tenceresine zeytinyağı ekleyin. 
  3. İnce ince doğradığınız soğanı ve sarımsağı iyice soteleyin ve kimyonu ilave edin. 
  4. Buğdayı süzün ve sotelenen soğanlara ve sarımsağa ekleyin. 
  5. Sıcak su içerisinde bulyonu karıştırıp, tencereye ilave edin.
  6. Son olarak kırmızı fasulyeleri ve brokoliyi ekleyin ve tencerenin altını kısıp kapağını kapatın. 
  7. 20 dakika kısık ateşte pişirip 15 dakika dinlendirin. Sıcak servis edin. 

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Yarma Pilavı Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Ev Burması

Ev Burmasıyemektarifirehberi

03Acı Salsa Soslu Biftek

Acı Salsa Soslu Biftekyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

01Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020