En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Yasemin Pirinçli Körili Pilav Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Yasemin Pirinçli Körili Pilav Tarifi
Yasemin Pirinçli Körili Pilav Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 10 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Yasemin Pirinçli Körili Pilav Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Farklı lezzetler denemeyi sevenler için Uzak Doğu’nun karakteristik yiyeceği yasemin pirinci ve Hindistan’ın dünyaya armağan ettiği köri baharatını buluşturuyoruz. Yasemin pirinçli körili pilavın aromasını ve lezzetini arttıran elma, kuru üzüm ve kabak çekirdeği onu tam bir davet yemeğine dönüştürüyor. Yasemin pirincinden pilav yaparken, haşlama yöntemini kullanıyoruz. Bildiğimiz tereyağlı pilav tariflerinden farklı olarak kavurmuyoruz. Aslında çok daha basit olan bu yöntem ile yasemin pirinçli pilav 5 dakikada haşlanmış oluyor. Yasemin pirinçli körili pilav tarifimizi sevdiyseniz, yine Uzak Doğu esintileri taşıyan iki tarifimiz daha var! Yasemin pirinci ile hazırlanan çok hafif bir yasemin pilavı ve köri ile buluşturmayı çok sevdiğimiz tavuk etiyle hazırlanan körili tavuklu pilav. Göz atmadan geçmeyin!

Yasemin Pirinçli Körili Pilav Tarifi Malzemeleri

  • 1 su bardağı yasemin pirinci
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 3 litre (l) zeytinyağı
  • çeyrek su bardağı çekirdeksiz üzüm
  • çeyrek su bardağı kabak çekirdeği içi
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1/8 su bardağı limon suyu
  • çeyrek tatlı kaşığı tuz
  • çeyrek tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • yarım su bardağı bezelye, dondurulmuş
  • çeyrek adet yeşil elma

Yasemin Pirinçli Körili Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yasemin pirincinizi 5 dakika kadar haşlayıp süzün ve ılımaya bırakın. 
  2. Kısık ateşte iki yemek kaşığı Becel Zeytinyağlı Margarin’i eritin. 
  3. Eriyen yağa sırasıyla köri, kuru üzüm ve kabak çekirdeklerini ilave edip 2 dakika soteledikten sonra ateşten alın. 
  4. Elmanın kabuğunu soyun ve çeyreğini küpler halinde dilimleyin. 
  5. Elmaları bezelyelerle birlikte tavaya ekleyip tüm malzemelerle karıştırın. 
  6. Tavaya sirke, limon suyu, karabiber ve tuzu ilave ederek sosu hazırlayın. 
  7. Sosu haşlanmış yasemin pirincinizle karıştırın, ılık servis edin. 

Bu nefis Yasemin Pirinçli Körili Pilav Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020