Pişirme Süresi : 20 dk
Kaç Kişilik : 8
Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Yaz Turşusu Tarifi tam size göre. Turşu, çeşitli sebze ya da meyvelerin salamura olarak bilinen tuzlu, asitli çözeltide bir süre bekletilerek uzun süre saklanabilecek hale getirilmesi işlemidir. Arkaik kültürde ilk kez topraktan yapılma büyük boy küpler içerisinde turşular yapılıyordu. Günümüzde bu tür toprak kapların yerini plastik, cam kavanoz, paslanmaz teneke kaplar almıştır. Turşunun kültürümüzde önemli bir yeri vardır ve ilk olarak Türkler tarafından üretilmiştir. Türk mutfak kültürünün ayrılmaz bir parçası olan turşu, sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Turşunun tarihi çok eski yıllara dayanmaktadır. İnsanların sirke veya tuzu tanımalarından sonra, turşu tariflerini denemeye başlamış oldukları kabul edilir. Sirke üretimini gerçekleştiren insanın sirkeli turşuyu da üretmemesi için bir neden olmaması gerekir. Yaz turşusu tarifimizin yapımı oldukça kolay ve pratik. Kendi besleyici ve sağlıklı turşunuzu, kısa sürede evde hazırlayabilirsiniz. Yaz turşusu tarifimizde her evde kolaylıkla bulunan malzemeleri kullandık. Eğer farklı turşular denemek isterseniz lahana turşusu tarifi ve pancar turşusu tarifimize de göz atın deriz. Yaz turşusu salatalık ile nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, hemen tarifimize geçelim! Yaz turşusu tarifine, bazen haşlama yaz turşusu olarak da rastlayabilirsiniz. Genelde biber turşusu yaparken kullanılan bu yöntemde, biberler diriliğini kaybedene kadar haşlanır ve bundan sonra salamura işlemine geçilir. Sirke, tuz, su ve sarımsak miktarını sevdiğiniz gibi ayarladıktan sonra, biberlerin üzerine ilave edilir. 100 gram yaz turşusu yaklaşık 10 kaloridir.
Afiyet olsun! Yaz Turşusu Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.
Ziyaretçi Yorumları
Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Parti Yemekleriyemektarifirehberi
Sahur Tarifleri: Sahurda Yapılabilecek Yemekler için 5 Basit Tarifyemektarifirehberi
Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri
Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi
Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler
Kırmızı Etin Bölümleri Nelerdir?yemektarifirehberi
Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi
Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi
SAYFALAR
KATEGORİLER
...
Tüm Hakları Saklıdır - 2020