En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Yengen Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Yengen Tarifi
Yengen Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

11 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 5 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Yengen Tarifi, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Bugün konumuz yengen tost! Gelin, Türk sokak lezzetlerinin vazgeçilmez sandviçlerinden biri olan yengen sandviç nasıl yapılır öğrenelim! Ayrıca kumru ve yengen arasındaki farkı merak ediyorsanız baştan söyleyelim; yok! 🙂 Yengen sandviç malzemeleri arasında genellikle beyaz ekmek, marul, domates, salatalık dilimleri ve peynir gibi malzemeler bulunur. Bununla birlikte, tercihe göre sucuk, sosis, zeytin, yeşil biber, turşu gibi diğer malzemeler de eklenerek çeşitlendirilebilir. İçerisine mayonez, ketçap veya farklı soslar da eklenebilir. Bizim bugün hazırladığımız yengen sandviç tarifinin malzeme listesi ise şu şekilde; -4 adet sandviç ekmeği -Yarım adet kangal sucuk (ince dilimlenmiş) -8 dilim kaşar peyniri -4 yemek kaşığı Calve Mayonez -1 adet domates (kabuğu soyulmuş ve yuvarlak dilimlenmiş) İzmir yengen sandviç tarifimizin yapılış aşamalarından bahsedelim mi şimdi de? Oldukça pratik hazırlama aşamalarına sahip olan bu tarifimiz, 5 dakikalık hazırlık süresinin ardından 15 dakika pişiriliyor. Yani masayı hazırlama sürenizle birlikte tam 30 dakika içerisinde yemek hazır! Haydi, biraz da aşamalardan bahsedelim; -Sucukları doğrayın, tavada orta ateşte 3’er dakika iki tarafını kızartıp, kenara alın. -Ekmeklerin iç taraflarını, tavadaki yağı aldırarak orta ateşte 2 dakika kızartıp, kenara alın. -Ekmeklerin alt ve üst kapaklarına mayonez sürün. -Sucukları dizin. -Kaşar peynirini kısık ateşte tavada eritip, sucukların üzerine ekleyin. Son olarak domates dilimlerini ekleyip kapatın. Sıcak sıcak servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun! Yengen sandviç tarifinde biz iç malzeme olarak sucuk dilimleri, eritilmiş kaşar peyniri, mayonez ve domates dilimleri kullandık. Siz dilerseniz kornişon turşu ve ketçap da ekleyebilirsiniz. Ayrıca yengen, salam ve sosis de eklenerek servis edilebilir. Bunun için ilk adımda sosisleri de sucuklarla beraber kızartıp ekmeğin içine eklemelisiniz. Bu adımlar ve malzemeler eklendiğinde tarifimizin adı yengen kumru olabilir. 🙂 Yengen tarifini bir bardak meyveli soğuk çay ile servis edebilirsiniz. Ayrıca bu tarifimizin yanında bir kase yeşillik salatası ve bir kase de ev yoğurdu öneriyoruz. Turşu seviyorsanız ev yapımı turşu ile servis etmeyi de düşünebilirsiniz! Yengen tarifinin bir porsiyonunda yaklaşık olarak 400 kalori vardır. Diyetlere pek öneremesek de yanında salatayla ana yemek olarak tüketilebilir! Sokak lezzetlerinin yeri bizde çok farklı. Evde 2-3 çeşit yemek de olsa, sokakta gezerken alınan kokular akılları çeliyor. İzmir’de bol malzemeli bir kumru, İstanbul’da bol soslu bir sosisli sandviç, Ankara’da ise tabii ki aspava. Şehirlerle özdeşleşen leziz sokak lezzetlerini evde aynı lezzette hazırlamak imkansız değil. Haydi Kumru Tarifimizi ve Alman Usulü Sosisli tarifimizi inceleyin! Ayrıca davet sofralarında olduğu gibi goralı sandviçin içerisinde de yeri doldurulamayan Rus Salatası Tarifini de böyle bırakıyoruz. En güzel goralı sandviçler için bu Rus salatası tarifini incelemelisiniz.  

Yengen Tarifi Malzemeleri

    Malzemeler

    • 4 adet sandviç ekmeği
    • yarım adet kangal sucuk, ince dilimlenmiş
    • 8 dilim kaşar peyniri
    • 4 yemek kaşığı Calve Mayonez
    • 1 adet domates, kabuğu soyulmuş, yuvarlak dilimlenmiş

    Yengen Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Sucukları tavada orta ateşte 3’er dakika iki tarafını kızartıp, kenara alın. Ekmeklerin iç taraflarını tavadaki yağı aldırarak orta ateşte 2′ kızartıp, kenara alın.
    2. Ekmeklerin alt ve üst kapaklarına mayonez sürün. Sucukları dizin.
    3. Kaşar peynirini kısık ateşte tavada eritip, sucukların üzerine ekleyin. Domates ekleyip, kapatın. Servis edin.

    Afiyet olsun! Yengen Tarifi ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020