Yer Fıstığı Sosu ile Piliç Kalça tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. En son olarak üzerine hazırladığın sosu gezdirip sıcak olarak servis edin.
Yer Fıstığı Sosu ile Piliç Kalça Malzemeleri
- 1 kilo (kg) tavuk kalça, kemiksiz
sos için
- 3 yemek kaşığı Calve Sürülebilir Fıstık Ezmesi
- 4 yemek kaşığı maydanoz
- 1 yemek kaşığı Knorr Tatlı Toz Kırmızı Biber
- 1 yemek kaşığı Knorr Kekik
- yarım tatlı kaşığı Knorr Kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak, ezilmiş
- 1 tatlı kaşığı Knorr Susam
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 100 gram (g) yer fıstığı
Yer Fıstığı Sosu ile Piliç Kalça Nasıl Yapılır?
- Fırını 190 dereceye ısıtın.
- Fırın poşetine tavukları ekleyip, içerisine toz kırmızı biber, kekik, kimyon, tuz, sarımsak ekleyip elle iyice yedirin.
- Poşeti hafifçe sallayıp, ağzını sıkıca kapatın, 45 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra torbayı bir makas yardımıyla kesip, suyunu bir süzgeç ile bir kaba süzün.
- Geniş bir tavaya susamları ekleyip hafif renk alana dek kavurun, sonra içerisine tavuk suyu, şeker ve fıstık ezmesini ilave edip, kıvam alana dek orta ateşte karıştırarak pişirin.
- Üzerine sos ve fıstık ile servis edin.
Şimdiden ellerinize sağlık! Yer Fıstığı Sosu ile Piliç Kalça tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.