En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Yeşil Mercimekli Pirinç Pilavı

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Yeşil Mercimekli Pirinç Pilavı
Yeşil Mercimekli Pirinç Pilavı

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Yeşil Mercimekli Pirinç Pilavı tam size göre. Tarhun, dereotu ve maydanoz ile renklendirilen, limon kabuğu ile süslenen ve geleneksel şekilde hazırlanan yeşil mercimekli pilav tarifi sizlerle! Standart pilav tariflerinden sıkıldıysanız ve konuklarınızı hem çok renkli hem de çok lezzetli bir otlu pilav tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Yeşil mercimekli pirinç pilavına farklı bir aroma katan minik bir malzememiz de var: Susam! Uzak doğuda pirinç ile susam birçok tarifte kullanılsa da bizim mutfağımızda birlikte çok az görürüz. Öyleyse gelin yeşil mercimekli pilav yapımında bu iki lezzeti bir arada deneyelim! Yeşil mercimekli pilav fikri size de cazip geldiyse harika başka tariflerimiz de var: Yeşil mercimekli buğday pilavı, sirkeli pilav, yeşil mercimekli bulgur pilavı ve Şam pilavı. Mutlaka deneyin! Konu mercimekli pilavlardan açılmışken çok farklı bir lezzete sahip karamelize soğanlı mercimekli pilava da göz atmadan geçmeyin! Farklı pilav tariflerini seviyorsanız sizin için hazırladığımız birbirinden değişik pilav tariflerine mutlaka göz atın! 1 porsiyon yeşil mercimekli pilav yaklaşık 320 kaloridir.

Yeşil Mercimekli Pirinç Pilavı Malzemeleri

  • 1.5 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1.5 su bardağı su, sıcak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı yeşil mercimek, en az 4 saat tuzlu su ile ıslatılmış
  • yarım su bardağı yeşil soğan, doğranmış
  • yarım su bardağı dereotu, doğranmış
  • yarım su bardağı maydanoz, doğranmış
  • 1 yemek kaşığı tarhun
  • yarım su bardağı susam
  • 1 adet limon, kabuğu, rendelenmiş

Yeşil Mercimekli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş tabanlı bir pilav tenceresine zeytinyağı ekleyin. Susamları altın rengi olana kadar kavurun. 
  2. Kavrulan susamların u¨zerine yarım bardak yeşil soğanı ekleyin. 
  3. Soğanlar yumuşayınca sırasıyla tarhun, sarımsak, limon kabuğu, maydanoz ve dereotunu ilave edin ve kavurun. 
  4. Mercimekleri ilave edin ve kavurmaya devam edin. 
  5. Soğuk suyla nişastasını terk edene kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye alın.
  6. 1 buçuk su bardağı tavuk suyu 1 buçuk su bardağı sıcak suyu tencereye ilave edin
  7. Tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika du¨şu¨k ateşte pişirin. 
  8. Ateşten alırken geri kalan yeşil soğanları pilava serpiştirin ve 5 dakika bu şekilde dinlendirin. Sıcak servis edin. 

Afiyet olsun! Yeşil Mercimekli Pirinç Pilavı ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

03Yulaflı Yoğurt Tarifi

Yulaflı Yoğurt Tarifiyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020