En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Yulaflı Pankek Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Yulaflı Pankek Tarifi
Yulaflı Pankek Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

6 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 15 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 2

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Yulaflı Pankek Tarifi. Kahvaltılara ve çay saatlerine fit bir tarifle geliyoruz, hazır mısınız? Fındık kremaları ve muz dilimleri hazırsa yulaflı pankek tarifini sizlerle buluşturacağız. Her lokmada tarçının aromasıyla büyülenirken, yulaf ununun tok tutma özelliğiyle de tanışacaksınız! Yulaflı pankek, sıradan pankek reçetelerinden biraz farklı hazırlanıyor.  Öncelikle hamur malzemelerini derin bir kaba alıp, çırpma teli ile yüksek hızda, pürüzsüz bir kıvam alana dek 2′ çırpın. Küçük, yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtıp, yağa batırılan bir peçete ile hafifçe yağlayın. 2 yemek kaşığı hamurdan ekleyip, ocağı kısık ateşe alın. Birer dakika, iki yüzünü de pişirip kenara alın. Üzerine damak zevkinize göre bal, muz ve ceviz ekleyerek servis edin. İşte bu kadar! Evinizde yulaf ezmesi var fakat yulaf unu yoksa, bir mutfak robotuyla hızlı bir şekilde yulaf unu elde edebilirsiniz. Bunu da not düşelim. 🙂  Şimdi tarifimizle ilgili güzel detaylara geçebiliriz! Yulaflı pankek yapımında dikkat etmeniz gereken püf noktası, tavayı yağlama aşaması.  Tavaya bol yağ koyarsanız pankekleriniz ıslak ve süngerimsi kıvamda olur. Onun yerine peçeteyle nazikçe yağlamalısınız. Yulaflı pankek tarifinin servis önerilerinden de bahsetmek istiyoruz. Öncelikle bu tarif kahvaltılık bir tarif olarak geçiyor ancak siz brunch, çay saati ve hatta akşam yemeklerinde dahi yulaflı pankekleri servis edebilirsiniz. Özellikle akşam yemeklerinde kahvaltı etmeyi sevenler, bu fikre bayılacaktır. Yulaflı pankek reçetemiz, yukarıda da bahsettiğimiz gibi rafine beyaz şeker içermiyor. Bu sebeple, üzerine süreceğiniz tereyağı, bal, reçel, marmelat, fıstık ezmesi, fındık ezmesi, sürülebilir çikolata kreması ve benzeri malzemeler oldukça yakışacaktır. Ayrıca tarifimiz tarçınlı olduğu için de özellikle muzla ayrı bir yakışıyor.  İçecek olarak da bir bardak ılık veya soğuk süt, sütlü kahve veya siyah çay öneriyoruz. “Yulaflı pankek kilo aldırır mı?” sorusu akıllara sık sık gelen bir soru. Cevabı ise yeme sıklığınıza ve porsiyon büyüklüğünüze bağlı. Çok sayıda pankeki sık sık yerseniz, alacağınız karbonhidrat miktarından dolayı kilo almanız kaçınılmaz olacaktır. Diyetinizi mutlaka protein ve lif yönünden zengin tutmalısınız. Yulaflı pankek kalori miktarlarına dönecek olursak da 1 yulaflı pankek kaç kalori önce ondan bahsedelim. 1 adet yulaflı pankek yaklaşık olarak 99 kaloridir. 1 porsiyon yulaflı pankek ise yaklaşık olarak 400 kaloridir.  Pankekleri tüketirken ekleyeceğiniz reçeller, marmelatlar, meyveler ve benzeri her şey, bu kalori miktarına ek olacağından; diyet yaparken dikkatli olmanızı öneriyoruz. Kahvaltılara ve çay saatlerine çok yakışacak olan enfes yulaflı pankek tarifini sevdiyseniz, bu birbirinden leziz pankek tariflerimizi de mutlaka incelemelisiniz. Öncelikle yaban mersinlerinin lezzetiyle taçlanan rafine şekersiz bir pankek tarifimiz var. Spor yapıyorsanız, diyetteyseniz veya hafif bir kahvaltılık arıyorsanız bu kolay şekersiz pankek tarifini mutlaka denemelisiniz. İkinci tarifimiz, potasyum zengini muz içeriyor. Spor öncesinde veya Pazar kahvaltılarında afiyetle tüketebileceğiniz muzlu pancake tarifi, doyuruculuğunun yanı sıra oldukça da pratik. Mutlaka denemeli ve tarif defterinize eklemelisiniz. Son olarak da istediğiniz şekilde süsleyebileceğiniz; muzla, çilekle, çikolata parçacıklarıyla, fıstık ezmesiyle veya çikolata kremasıyla servis edebileceğiniz sade pancake tarifimiz var. Her damak zevkine uyacağı için tam bir joker tarif! Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Yulaflı Pankek Tarifi Malzemeleri

    Malzemeler

    • 5 yemek kaşığı yulaf unu
    • 3 adet yumurta
    • çeyrek su bardağı yarım yağlı süt
    • yarım tatlı kaşığı Knorr Tarçın
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 1 tatlı kaşığı vanilin
    • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 2 tatlı kaşığı bal
    • yarım adet muz, dilimlenmiş
    • 2 tatlı kaşığı Ceviz içi, ince kıyılmış

    Yulaflı Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Hamur malzemelerini derin bir kaba alıp mikserine çırpma teli ile yüksek hızda pürüzsüz bir kıvama alana dek 2′ çırpın.
    2. Küçük yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtıp, yağa batırılan bir peçete ile hafifçe yağlayın.
    3. 2 yemek kaşığı hamurdan ekleyip, ocağı kısık ateşe alın. 1’er dakika iki yüzünü de pişirip kenara alın. Üzerine bal, muz ve ceviz ile servis edin.

    Bu nefis Yulaflı Pankek Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020