En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Yulaflı Poğaça Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Yulaflı Poğaça Tarifi
Yulaflı Poğaça Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

10 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 45 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Yulaflı Poğaça Tarifi tam size göre. Arkanıza yaslanın ve kemerlerini bağlayın çünkü birazdan vereceğimiz reçete ile lezzetin zirvesinde olacaksınız. 🙂 Hafif, ağızda dağılan ve lezzetli mi lezzetli poğaçalar arıyorsanız kesinlikle doğru yerdesiniz. Vereceğimiz yulaflı poğaça tarifi ile mutfağınızda harika işler ortaya çıkaracaksınız. Lezzetli olduğu kadar pratik de olan bu poğaça tarifimiz çay saatleri için de kahvaltı sofraları için de oldukça uygun bir tarif.  Genellikle poğaça denilince bir adım geriye kaçıyoruz. Özellikle de kilo kontrolü sağlıyorsak ya da diyet uyguluyorsak. Fakat bu tarifimiz diğer poğaça tariflerine göre daha düşük kalorili, daha sağlıklı ve hafif bir tarif. Biz de düşündük ki çay saatlerinde çeşit çeşit hazırlanan yiyeceklerin yanına hafif bir domatesli yulaflı poğaça çok yakışacaktır. Yulaflı poğaça tarifinin yapılışına geçmeden önce küçük bir dipnot paylaşmak istiyoruz sizlerle. Yulaflı poğaça diğer poğaçalara göre daha geç bayatlayan bir poğaça. Yani kısaca diyebiliriz ki bir kerelik yapıp birkaç gün tüketebilirsiniz ve gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. 🙂 Haydi o zaman malzemeler hazırsa daha fazla lafı uzatmadan yulaflı poğaça tarifinin yapılışına geçiyoruz. 🙂 Poğaça için yulafları mutfak robotundan geçirip un haline getiriyoruz. Ardından hazırlanan yulaf unu ve hamur malzemelerini derin bir kabın içerisinde buluşturup mikserin hamur yoğurma ucu ile pürüzsüz kıvam alana dek yoğuruyoruz. Hamuru yoğurduktan sonra beyaz peynir ve dereotunu küçük bir kâsenin içerisinde çatalla ezerek karıştırıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp içerisine harcı ekliyoruz ve yassı şekilde kapatıp fırın tepsisinin içerisine alıyoruz ve üzerine yumurta sarısı ve suyu karıştırıp fırça ile sürüyoruz. Son olarak üzerine susam serpip renk alana dek pişiriyoruz. Oda sıcaklığında dinlendirip servis ediyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🙂 Sıra geldi yulaflı poğaça için servis önerilerine. 🙂 Bu leziz poğaçaları beş çayına hazırlayıp servis edecekseniz yanına Rus salatası, kıyır kıyır anne kurabiyesi ve içecek olarak da taze demlenmiş bir bardak çay ile sunmanızı öneriyoruz. Ayrıca soğuk bir bardak ayran da tarifimizin lezzetine lezzet katacaktır. Yulaflı poğaça tarifinin püf noktası yulafların robottan iyice çekilmesi ve un haline geldikten sonra yoğurulmasıdır. Yulaflı poğaça kalorisi diğer poğaça çeşitlerine göre oldukça düşüktür. Bir porsiyon yulaflı poğaça yaklaşık olarak 87 kalori bulundurmaktadır. Bu tarifimize diyet menülerinizde aşırıya kaçmamak şartıyla yer verebilirsiniz. Yulaflı poğaça tarifinin lezzetine doyamayanlar ve farklı tatlar da arayanlar için birbirinden lezzetli 3 tane poğaça tarifimiz daha mevcut. 🙂 Oldukça güzel bir görüntüye sahip papatya poğaça tarifi, ardından masum poğaça tarifi ve son olarak da yeşil otlu poğaça tarifini denemeniz için bırakıyoruz. Denedikten sonra favorinizi seçin ve tarif defterinizde en güzel poğaça tarifi olarak ekleyin. 🙂

Yulaflı Poğaça Tarifi Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 2 su bardağı yulaf
    • 1 adet yumurta
    • 1/2 su bardağı yoğurt
    • 1/2 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

    iç harcı için

    • 1 su bardağı beyaz peynir
    • 5-6 dal dereotu, ince kıyılmış

    Üzeri için

    • 1 adet yumurta
    • 2 yemek kaşığı su
    • 2 yemek kaşığı Knorr Susam

    Yulaflı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Fırını 180 dereceye ısıtın. 1 su bardağı yulafı mutfak robotunda incelip un haline gelene dek çekin.
    2. Hazırlanan yulaf unu ve kalan hamur malzemelerini derin bir kaba alıp, mikser yoğurma ucu ile pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun.
    3. Beyaz peynir ve dereotunu küçük bir kase içerisinde çatalla ezerek karıştırın.
    4. Ceviz büyüklüğünde bezeler alıp, içerisine 1 tatlı kaşığı harçtan ekleyip, yassı bir şekilde kapatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
    5. Üzerine yumurta sarısı ve suyu karıştırıp fırça ile sürün. Susam serpip, 25’renk alana dek pişirin.
    6. Oda sıcaklığında dinlendirip, servis edin.

    Bu nefis Yulaflı Poğaça Tarifi tarifi favoriniz olacak. YEMEK TARİFİ REHBERİ ailesi olarak afiyetler dileriz.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Kuşbaşılı Pide

    Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020