En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Yuvalama Çorbası

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Yuvalama Çorbası
Yuvalama Çorbası

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 25 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Yuvalama Çorbası. Gaziantep’in en meşhur yemeklerinden . Çorba kategorisinde yer alsa da Gaziantep’te çorbadan ziyade ana yemek olarak geçiyor. Tadı diğer çorbalara benzemeyen bol etli, doyurucu ve lezzetli bir tarif huzurlarınızda. Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Yuvalama Çorbası Malzemeleri

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı nohut
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Nane
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • 5 gram (g) tuz
  • 1,5 litre (l) su
  • 45 mililitre (ml) sıvı yağ

Köfte için

  • 150 gram (g) dana kıyma, az yağlı
  • 1 su bardağı kırık pirinç
  • 2 yemek kaşığı ince bulgur
  • 30 gram (g) un
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Nane
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Karabiber
  • yarım tatlı kaşığı Knorr Kimyon
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Tatlı Toz Kırmızı Biber
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş

Yoğurt Meyânesi İçin

  • 250 gram (g) yoğurt, yarım yağlı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı

Yuvalama Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı yemeklik doğrayın ve soteleyin. Önceden ıslattığınız nohutları da ekleyip kısık ateşte pişirin.
  2. Köfteler için pirinci pişirip , kıymayla beraber mutfak robotundan çekin ardından irmik , un, tuz, sarımsak ve Knorr baharatları da ekleyip iyice yoğurun.
  3. Ardından ufak toplar (nohut boyutunda) haline getirip buzdolabinda dinlendirmeye alın.
  4. Kolay yuvarlamak icin elinizi sıvı yağ ile ıslatabilirsiniz.
  5. Ardından çorbaya köfteleri ekliyoruz ve 2-3 dakika kadar haşlayın.
  6. Diğer taraftan yoğurt meyhanesi icin gerekli malzemeyi orta boy yuvarlak bir kapta iyice çırpın.
  7. Yoğurtlu karışım kesilmemesi için tencereden aldığınız sıcak suyu ekleyip çırpın bunu birkac kere yaptıktan sonra karsımı tencereye döküp iyice karıştırın.
  8. Çorba kaynadıktan sonra 5 dakika kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Afiyet olsun! Yuvalama Çorbası ve daha fazlası için YEMEK TARİFİ REHBERİ sitemizi takipte kalın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

03Knorr ile Yöresel Tarifler

Knorr ile Yöresel Tarifleryemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020