En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Zade Kebabı

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Zade Kebabı
Zade Kebabı

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Pişirme Süresi : 0 dk

Kaç Kişilik : 4

Geleneksel lezzetlerimizden Zade Kebabı, şimdi YEMEK TARİFİ REHBERİ güvencesiyle karşınızda. Patlıcanseverlerin yeni favorisi olacak; akşam yemeklerine, iftar sofralarına ya da en özel davet sofralarına hazırlayabileceğiniz enfes bir tarif ile karşınızdayız. Kebap denilince birçoğumuzun aklına ilk olarak şişte ya da mangalda pişen kebaplar geliyor. Ama biliyoruz ki yemek kültürümüzde farklı malzemeler ve farklı pişirme yöntemleri ile birden çok kebap hazırlanabiliyor. Orman kebabı, şiş kebabı, çökertme kebabı, Adana kebabı ve patlıcan kebabı evlerimizde sık sık hazırladığımız en pratik ve en lezzetli kebap çeşitlerinden yalnızca birkaç tanesi. Patlıcan kebabını sevenler için müjdeli bir haberimiz var! Bugün sizlerle birlikte mutfağa geçip patlıcanlı zade kebabı hazırlıyor olacağız. Patlıcanlı zade kebabı yapılışına geçmeden önce patlıcanlı zade kebabı nedir bilmeyenler için kısaca değinmek istiyoruz. Özellikle akşam yemeklerinin yeni favorisi olacak zade kebabı Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne bölgelerinde sıklıkla hazırlanan ve en güzel eşlikçilerle sunulan bir tarif. Kuşbaşı doğranmış et, patlıcan, domates ve patatesleri, güvecin içerisinde buluşturduktan sonra üzerine kaşar peyniri eklenilerek hazırlanan bir tarif olduğunu söyleyebiliriz. Zade kebabı tarifini hazırlamak için yukarıda sıraladığımız malzemeleriniz hazırsa mutfaktan bekleniyorsunuz! Buyurunuz akşam yemeklerinize yeni bir soluk getirecek, sofralarınızın baş tacı olacak zade kebabı tarifi için hazırladığımız reçetemiz; Zade kebabı için öncelikle ayçiçek yağını küçük bir tencerede orta ateşte ısıtıyoruz. Patlıcan ve patatesleri 5’er dakika kızartıp, havlu kâğıda alıyoruz. Ardından geniş bir tavada 3 yemek kaşığı ayçiçek yağını ısıtıp, dana etlerini yüksek ateşte 3′ soteliyoruz. Soğan ve biberleri ekleyip, 2′ orta ateşte kavurup, sarımsak ve salça ekleyip karıştırıyoruz. Suyu ilave edip, yemeğimize lezzet katacak olan tuz ve karabiberi ekliyor ve karıştırıp altını kapatıyoruz. Güveç kaplarına patlıcan ve patatesleri paylaştırıp, üzerine etli harcı paylaştırıyoruz. Son olarak üzerine kaşar peynirini serpip, renk alıp kızarana dek yaklaşık 15′ kızartıyoruz. Tarifimizin yanına en çok yakışan servis önerilerine geçmeden önce ekleyelim; kırmızı et yerine tavuk eti kullanarak tavuklu zade kebabı hazırlayabilirsiniz. Zade kebabı hakkında bilmediğimiz tek bir şey kaldıysa o da tarifimizin yanına yakışan servis önerilerine değinmek. Zade kebabının yanına bol tereyağlı pirinç pilavı, yancı olarak havuç tarator ve çoban salata, içecek olarak da bol köpüklü bir bardak ayran servis edebilirsiniz. Bunlar, tarifimizi tamamlayan en güzel eşlikçiler olacak. Zade kebabı piştikten sonra üzerine kaşar peyniri ekleyip bir iki dakika daha pişirdikten sonra fırından çıkarabilirsiniz. Zengin malzemeleriyle hem gözlere hem de midelere hitap eden zade kebabı kalori miktarına da değinelim istiyoruz. Zade kebabının 1 porsiyonunda yaklaşık 280 kalori bulunmaktadır. Kilo kontrolü yapanların küçük porsiyonlarda tüketmesinde bir sakınca bulunmadığını söylemek istiyoruz. Zade kebabı tarifini sevenler için 3 tane birbirinden lezzetli tarif önerisinde bulunmak istiyoruz. Buğu kebabı tarifi, patlıcanlı Antep kebabı tarifi ve son olarak da Reyhanlı Adana kebabı tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.  

Zade Kebabı Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 400 gram (g) dana eti, kuşbaşı doğranmış, az yağlı
    • 4 adet patlıcan, küp doğranmış
    • 2 adet patates, küp doğranmış
    • 1 adet soğan, küp doğranmış
    • 3 adet köy biberi, küp doğranmış
    • 3 diş sarımsak, dilimlenmiş
    • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1.5 su bardağı su, sıcak
    • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Karabiber
    • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Zade Kebabı Nasıl Yapılır?

    1. Ayçiçek yağını küçük bir tencerede orta ateşte ısıtın.
    2. Patlıcan ve patatesleri 5’er dakika kızartıp, havlu kağıda alın.
    3. Geniş bir tavada 3 yemek kaşığı ayçiçek yağını ısıtıp, dana etlerini yüksek ateşte 3′ soteleyin.
    4. Soğan ve biberleri ekleyip, 2′ orta ateşte kavurun. Sarımsak ve salçayı ekleyip, karıştırın.
    5. Suyu ilave edip, karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyip, altını kapatın.
    6. Fırını 200 dereceye ısıtın. Güveç kaplarına patlıcan ve patatesleri paylaştırıp, üzerine etli harcı paylaştırın.
    7. Kaşar peynirini üzerlerine serpip, renk alıp kızarana dek yaklaşık 15′ kızartın. Sıcak servis edin.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Zade Kebabı ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020