En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Zerdeçallı Pilav Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Zerdeçallı Pilav Tarifi
Zerdeçallı Pilav Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 5 dk

Kaç Kişilik : 4

En lezzetli ve tam kıvamında Zerdeçallı Pilav Tarifi yapımı için YEMEK TARİFİ REHBERİ doğru adres. Zerdeçalın bu kadar faydası bulunurken tüketmemek olmazdı elbette ki. 🙂 Biz de düşündük ki pilavı bu kadar çok tüketirken içerisine zerdeçal katıp hem daha faydalı hem daha lezzetli hale getirebiliriz.  Zerdeçallı pilav tarifini hazırlarken elbette ki tüm detayları paylaşıyor olacağız. ‘’Pilava zerdeçal ne kadar atılır?’’ ya da ‘’zerdeçallı pilav nedir?’’ gibi soruları ve tabii zerdeçallı pilav faydaları nelerdir tek tek açıklıyor olacağız. Zerdeçal sevmeyenlerin bile severek ve iştahla tüketebileceği zerdeçallı pilav tarifi, akşam yemeklerinin ve davet sofralarının en renkli en lezzetli eşlikçisi olarak gönlümüzde taht kuruyor. Hazırlanışı klasik pilav tariflerine oldukça benzeyen ama içerisine katılan zerdeçalla ve sarı rengiyle diğer pilavlardan oldukça farklı olan zerdeçallı pilav nasıl yapılıyor ve en güzel nasıl servis ediliyor gelin detaylıca bir bakalım. 🙂 Zerdeçal bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve kilo kontrolünün sağlanmasında oldukça faydalı olan bir besin. Ee pilavın içerisine de girince hem faydasından hem lezzetinden ayrı ayrı yararlanıyoruz. ‘’Zerdeçal pilavı nasıl olur?’’ diyenler için haydi gelin zerdeçallı pilav yapımına geçelim. 🙂 Zerdeçallı pilav için pirinçleri ılık suda kırmamaya özen göstererek yıkıyoruz. Yıkadığımız pirinçlerin suyunu süzüp derin bir kaba alıyoruz ve üzerine sıcak su ekleyip oda sıcaklığına gelene dek bekliyoruz. Orta boy bir tencerenin içerisine ayçiçek yağı ekleyip yağın ısınmasını bekliyoruz. Isınan yağın içerisine pirinçleri ekleyip, rengi opaklaşana dek kavuruyoruz. Kavrulan pirinçlerin üzerine zerdeçal ilave edip karıştırıyoruz.  Sonrasında sıcak su ile bulyonu karıştırıp pilavın üzerine ekliyoruz ve kapağını kapatıp altını kısıyoruz. Suyunu çeken pirinçleri ocaktan alıyoruz ve üzerini bez örtü ile kaplayıp, oda sıcaklığına geldiğinde servis ediyoruz. 🙂 Taze zerdeçallı pilavı hazırladıktan sonra en çok merak edilenlerden bir tanesi de yanına en çok ne yakıştığıdır. Oldukça sağlıklı, lezzetli ve renkli bir görüntüye sahip olan zerdeçallı pilavı servis ederken yanına güveçte etli sebzeli bir yemekle ve salata olarak bol yeşillikli bir salata ile servis edebilirsiniz. İçecek ve tatlı olmadan olmaz elbette ki. 🙂 Bol köpüklü bir bardak ayran ve şerbetli bir tatlı tercih ederek sofranızı taçlandırabilirsiniz. 🙂 Zerdeçallı pilavı hazırlarken suyu eklemeden önce mutlaka zerdeçalı ekleyip karıştırmalısınız. Pilavı sıcak suda bekletmek daha tane tane ve daha parlak bir pilav elde etmenizi sağlayacaktır. Zerdeçallı pilav kalori miktarını merak edenler için bir porsiyonunda yaklaşık olarak 158 kalori bulunduğunu ekleyelim. Zerdeçal sevmeyenlerin, pilavın içerisinde denediğinde tekrar tekrar yapmak isteyeceği bir tarif. 🙂 Zerdeçallı pilav tarifini deneyenlerin, birbirinden lezzetli diğer pilav tariflerini de denemeleri için buraya bırakıyoruz. İlk olarak safranlı pilav, ardından tavuklu fesleğenli pilav ve son olarak da nohutlu ve muskatlı pilav tarifini mutlaka denemelisiniz.

Zerdeçallı Pilav Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı Knorr Zerdeçal
  • 3 su bardağı su, sıcak
  • 1 adet Knorr Tavuk Suyu Bulyon

Zerdeçallı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçleri ılık akan suyun altında bir süzgecin içerisinde kırmamaya özen göstererek yıkayın.
  2. Süzüp, bir kaba alın. Üzerine kaynar su ekleyip, oda sıcaklığına gelene dek 15′ bekletin.
  3. Orta boy bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın. Süzüp, kurulanan pirinçleri tencereye ekleyin.
  4. Rengi opaklaşana dek kırmamaya özen göstererek karıştırarak 5′ kavurun. Zerdeçalı ilave edip, karıştırın.
  5. Sıcak su ile bulyonu karıştırıp, tencereye ekleyin. Kapağını kapatıp, altını kısın. 12′ pişirin. Ocaktan alıp, üzerine bir bez örtün. 10′ dinlendirip, servis edin.

Şimdiden ellerinize sağlık! Zerdeçallı Pilav Tarifi tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Yılbaşı

Yılbaşıyemektarifirehberi

03Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020