En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Zeynep Çıpa’dan Ekmek Üstü Tapas Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Zeynep Çıpa’dan Ekmek Üstü Tapas Tarifi
Zeynep Çıpa’dan Ekmek Üstü Tapas Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

7 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 10

YEMEK TARİFİ REHBERİ mutfağında bugün harika bir lezzet var: Zeynep Çıpa’dan Ekmek Üstü Tapas Tarifi. Dünyada namı kendinden önde yürüyen belli başlı bazı mutfaklar var. Bunların en popülerlerinden biri de hiç şüphesiz Akdeniz mutfağı. Taptaze deniz ürünleriyle, bol çeşitli meyve ve sebzeleriyle öne çıkan bu mutfak, kısmen bizi de kapsadığı için damak zevklerimize de oldukça uyuyor. Yabancı mutfakların yemeklerini denemek isteyen ama “beğenir miyim?” çekincesi yaşayanların en kolay uyum sağlayacağı mutfak da haliyle Akdeniz mutfağı bizce. 🙂 Bugün, alışık olduğumuz ve her gün hazırlayıp yediğimiz tarifleri bir kenara bırakma kararı aldık. En azından bir günlüğüne, dünyaya açılalım dedik. İlk durağımız da Avrupa oldu. Akdeniz mutfağı tariflerinin en güzel örneklerini bulabileceğimiz İspanya’ya geldik. 🙂 Paella’lar, İspanyol sucukları, Churro’lar bir kenara dursun; bugün ekmek üstü lezzetlerin en doyurucusu olan Tapas tarifini hazırlayacağız! Peki bu tapas nedir? Tapas nasıl yapılır? Gelin mevzuya en başından başlayalım. Tapas yemeği, atıştırmalık ekmek üstü tariflerden biri. Ana yemek kadar doyurucu ama minik porsiyonlar halinde sunulan bu yemek, tam bir keyif yemeği. Bu leziz tarifimiz oldukça pratik. Yapılış adımlarını dikkatli takip etmeniz yeterli. Herhangi bir ek püf noktamız yok. 🙂 Atıştırmalık olarak üstüne basa basa söylemiş gibi olduk ama ekmek üstü tapas kahvaltı sofralarına da çok yakışır. Avokado, peynir, ekmek, taze yeşillikler, salatalık, domates darken aslında tam bir serpme kahvaltı. 🙂 Ekmek üstü tapas tarifini kahvaltıda servis edecekseniz bizim servis önerimiz yanına kayısı kıvamında haşlanmış yumurta ve sıcacık bir bardak çay ikram etmeniz yönünde olacak. 🙂 Böylece hem leziz hem de besin değerleri bakımından tam bir öğün elde edebilirsiniz. Atıştırmalık olarak gün içinde veya akşam yemeği sofrasında servis edecekseniz yanında et ürünü öneriyoruz. Kuru et, pastırma veya jambon gibi et ürünleri; İzmir Tulum, eski kaşar gibi peynir çeşitleri ve Kıbrıs üzümü olarak bildiğimiz kırmızı üzümler sofraya çok yakışacak. Ekmek üstü tapas tarifi hem doyurucu hem de diyet dostu. Bir porsiyonu yaklaşık 200 kalori olan bu leziz atıştırmalık, oldukça sağlıklı bir alternatif. Eliniz atıştırmalık olarak patates kızartması gibi seçeneklere gidiyorsa kendinizi hemen durdurun ve bu lezzetle tanışın! Hem daha uzun bir tokluk hem de bol bol vitamin, mineral sunuyor ekmek üstü tapas tarifi. Tapas tariflerine doyamayanlar için bir öneriyle başlayalım öncelikle. Birbirinden leziz tapas çeşitlerinin olduğu 3 farklı pratik tapas tarifi, davet sofralarınızı şenlendirecek. Kroket, patates bravas ve domates salatasıyla şenlenen sofralar, sohbetlere de neşe katacak. Ben ekmeksiz doymuyorum diyenleri duyar gibiyiz. Merak etmeyin, biz de öyle. 🙂 Haydi ekmekleri dilimleyin, ekmek üstü atıştırmalıklar, kaçırmamanız gereken yazılarımızdan. Birbirinden leziz atıştırmalık çeşitlerini sizin için anlattık. Son olarak da denizden babası çıksa hiç düşünmeden yiyenler için ekmek üstü füme somon tarifini böyle bıraktık. Afiyetler olsun! Bu tarif ile sofralarınız şenlenecek.

Zeynep Çıpa’dan Ekmek Üstü Tapas Tarifi Malzemeleri

    Taban için

    • 10 dilim ekşi maya ekmek

    alt katman için

    • 1 adet avokado
    • 250 gram (g) yumuşak ezine peynir
    • 1/2 adet limonun suyu
    • 1 adet taze sarımsak, kökü
    • 1 tatlı kaşığı Knorr Zerdeçal
    • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı pul biber
    • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

    üst katman için

    • 1 tutam reyhan
    • 1 tutam fesleğen
    • 1/2 paket Knorr Susam
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1/2 adet limonun kabuğu
    • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber

    orta katman için

    • 1/2 adet şeftali
    • 1 adet salatalık
    • 1 adet domates
    • 1 adet kırmızı soğan
    • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
    • 1/2 adet limon suyu
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

    Zeynep Çıpa’dan Ekmek Üstü Tapas Tarifi Nasıl Yapılır?

    1. Alt katman malzemeleri karıştırılıp püre haline getirilir.
    2. Üst katman malzemeleri birleştirilerek rondoda çekilir.
    3. Orta katman malzemelerinin hepsi küçük küçük doğranarak birleştirilir.
    4. Ekşi maya ekmek dilimleri üzerine hazırlanan 3 karışım katman katman yerleştirilir.

    Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Zeynep Çıpa’dan Ekmek Üstü Tapas Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020