En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Zeynep Çıpa’dan Şeftali Donut Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Zeynep Çıpa’dan Şeftali Donut Tarifi
Zeynep Çıpa’dan Şeftali Donut Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 3

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Zeynep Çıpa’dan Şeftali Donut Tarifi tam size göre. Karşı konulmaz bir lezzetle karşınızdayız yine! Bugün kendinizi mükemmel bir tarifle şımartmaya ne dersiniz? 🙂 Yumuşak dokusu ve mükemmel görüntüsü ile şeftali donut tarifi sizi ve sevdiklerinizi mest edecek. Çay saatlerinde, kahvaltılarda ya da canınız tatlı bir şeyler yemek istediğinde kolaylıkla hazırlayabileceksiniz bu leziz tarifi. Aynı zamanda da lezzeti ile tatlı şöleni yaşayacaksınız. 🙂 Kulağa oldukça hoş geliyor değil mi? Pastanelerin ve kafelerin vitrinlerini rengarek görüntüsü ile süsleyen donutlar, görüntüsü kadar lezzetiyle de favoriniz olacak. Biz bu yazımızda yemelere doyamayacağınız, daha önce yediklerinizden oldukça farklı bir donut tarifi tanıtacağız. Birçoğumuzun yaz aylarında severek tükettiği, bol sulu şeftaliler bu tarifimize lezzet katacak. Şeftali donut tarifimizde işe koyulunca ilk olarak, pazardan aldığımız bol sulu ve oldukça lezzetli şeftalileri yıkıyoruz. Yıkadığımız şeftalileri, çekirdeklerinden ayıklıyoruz. Şeftali donut tarifi cevizli daha güzel oluyor. Bu yüzden ceviz, yulaf ve Knorr baharatları rondodan çekip bir kabın içerisine alıyoruz. Tarifimizin son aşamasına geliyoruz artık. Çekirdeklerini çıkardığımız şeftalileri önce soya sütüne ardından da kabın içerisinde bulunan kaplamaya buluyoruz. Önceden ısıttığımız fırında pişmeye bırakıyoruz. Son olarak kaplamadan artan karışımı, geniş bir tavanın içerisinde rengi dönüp kokusu çıkana kadar karıştırıp bal ilave ediyoruz. 🙂 Görüntüsü ile adeta kendine hayran bırakan karışımı yağlı kağıt serili tepsinin içerisinde soğumaya bırakıyoruz. Evet! Enfes tarifimiz hazır. 🙂 Şeftali donutları krokan, meyve ve dondurma ile servis edebilirsiniz. 🙂 Her tarifimizin püf noktasını sizinle paylaştık. Bu tarifimiz için de bir püf noktası paylaşmamak olmazdı tabii ki 🙂 Şeftali donut püf noktası için kesinlikle soya sütüne bandırma aşaması diyebiliriz. Şeftalileri soya sütüne bandırmak, karışımın şeftalilere yapışması için kilit aşama. Bu adımla birlikle şeftali donut tarifi ev yapımı olarak afiyetle tüketilebilir. 🙂 Şeftali donut tarifimizin servis önerilerine de değinmeden geçmeyelim 🙂 Şeftali donut tarifi dondurmalı bir başka güzel oluyor. Bu yüzden bir top dondurmayı sunumunuzdan eksik etmeyin. 🙂 Bunun dışında tatlımıza çok yakışacağını düşündüğümüz diğer lezzetler ise evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz soğuk sütlü bir kahve ya da şeker oranı düşük soğuk bir çay. 🙂 ‘’Şeftali donut tarifi kalori miktarı ne kadar?’’ dediğinizi duyar gibiyiz. 🙂 Biz de sizin için küçük bir araştırma yaptık. Şeftali donut tarfifimizin bir porsiyonunda yaklaşık 100 kalori bulunmaktadır. Kesinlikle diyet dostu olan bu tarifimiz diyet menülerinizde, çay saatlerinde ve akşam yemeklerinden sonra gönül rahatlığıyla tercih edilebilir. Çay saatlerinin yıldızı olmaya aday birbirinden leziz tatlı tariflerini buraya bırakıyoruz. İlk olarak rengarenk görüntüsü ile kendine hayran bırakan donut tarifi, sonrasında Alman mutfağının klasiği, marmelat ile hazırlanan berliner tarifi ve son olarak da yumuşacık pandispanyası ve nefis kreması ile tadına bayılacağınız Alman pastası tarifini mutlaka denemelisiniz. 🙂

Zeynep Çıpa’dan Şeftali Donut Tarifi Malzemeleri

  • 6 adet yassı şeftali
  • 1/2 çay kaşığı yulaf
  • 1 çay kaşığı Knorr Zerdeçal
  • 1 çay kaşığı Knorr Tarçın
  • 1/2 su bardağı soya sütü
  • 1 su bardağı ceviz

krokan için

  • 1 tatlı kaşığı bal

süsleme için

  • 1/2 adet kuru incir
  • 1 paket böğürtlen
  • 1 top Algida Maraş Usulü Bol Sütlü Dondurma

Zeynep Çıpa’dan Şeftali Donut Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Şeftalilerin çekirdekleri ortasından çıkarılır.
  2. İlk önce soya sütüne, sonrasında yulaf, Knorr baharatlar ve cevizle rondodan geçirdiğimiz kaplamaya bulanır. 20 dk 180 derece fırına verilir.
  3. Kaplamadan artan karışım tavada rengi dönene ve kokusu çıkana kadar çevrilip balla karıştırılarak yağlı kağıda serilir ve şeftaliler olana kadar soğumaya bırakılır.
  4. Meyveler, şeftali donutlar, krokan ve dondurma hep birlikte servis edilir.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Zeynep Çıpa’dan Şeftali Donut Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020