En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 20 dk

Pişirme Süresi : 15 dk

Kaç Kişilik : 4

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi tarifi, YEMEK TARİFİ REHBERİ farkıyla hem pratik hem de lezzetli. Zeytinyağlılar tartışmaya çok açık yemeklerdir. Her evin, her annenin, hatta her yörenin kendi usulü vardır. Kimi bir küp şeker atar, kimi bol limon sıkar, bazısı hiç domates koymaz sırf soğanla yapar, başkası da patates de koyar gibi bir çok farklı tarif ve zeytinyağlı yemeklere yaklaşım karşımıza çıkar. Zeytinyağlı pırasa garnitürleri açısından çok farklılık gösteren bir yemek değildir. Benim gördüğüm her zeytinyağlı pırasa, soğan, sarımsak ve havuç ile pişirilir. Soğan ve sarımsak, her zeytinyağlı yemeğin olmazsa olmazıdır. Eğer taze baharatlar seviyorsanız; servis etmeden önce maydanoz veya kişnişi ince doğradıktan sonra, üzerine koyabilirsiniz. Ayrıca zeytinyağlılarda narenciye seviyorsanız; zeytinyağlı pırasaya mevsimine göre portakal, turunç veya mandalina koyabilirsiniz. Bu tarz narenciyeleri yemeklere eklerken, ‘segment’ini aldıktan sonra eklerseniz, hem sunumu daha şık olur, hem de yemesi daha rahat olur. Bir meyvenin segmentini almak için yazacağım adımları izleyebilirsiniz; önce kabuklarını, hiç beyaz kısmı kalmayınca kadar soyuyorsunuz, kabuk ile meyve arasında beyaz kısmın acı bir tadı olur. Sonra dilimlerin ayrılma kısımlarını göreceksiniz, bıçağınızla her dilimi sağından ve solunda kesip, bütünden ayırınca, bir meyvenin segmentini almış oluyorsunuz. Pırasayla ilgili bir kısa bilgi daha vermek istiyorum; bir yemek yapacaksınız ve evinizde soğan kalmamış ama pırasa var. Soğanı pırasa ile ikame edebilirsiniz, yemeğine göre pırasayı biraz fazla soteleyerek karamelize bir tat da verebilirsiniz. Pırasa, hazırlaması çok pratik ve çok da lezzetli bir sebze olmasını yanı sıra, çok da faydalıdır. A, C ve K vitamini deposudur. İçinde yüksek miktarda demir bulunur, ayrıca lifli yapısı ile sindirimi çok kolaydır ve diyet yapanların rahatlıkla tercih edebileceği bir sebzedir. Pırasanın farklı bir versiyonu olan portakallı pırasa tarifine mutlaka göz atın! Zeytinyağlı pırasanın yanına, kışın yapabileceğiniz Zeytinyağlı Kabak ve Zeytinyağlı Portakallı Kereviz tariflerimizi öneriyoruz!

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi Malzemeleri

  • 500 gram (g) pırasa
  • 2 adet havuç, halka doğranmış
  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • yarım su bardağı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pırasaların ilk katlarını soyun ve halka şekilde doğrayın.
  2. Havuçları boyuna 2 parçaya bölün ve doğrayın.
  3. Tencereye zeytinyağını alıp kızdırın ve havuçları 1 dakika kadar kavurun. 
  4. Pırasaları havuçlara ekleyerek 1 dakika daha kavurun.
  5. Tuz, şeker, su ve pirinç ekleyip hazırladığınız yağlı kağıdı üzerine kapatın.
  6. Tencerenin kapağını kapatarak kaynayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
  7. Kaynadıktan sonra altını kısın ve 20 dakika daha pişirin.
  8. İster ılık ister soğuk olarak servis yapın.

Sofralarınızdan bereket, evinizden huzur eksik olmasın. Zeytinyağlı Pırasa Tarifi ile sevdiklerinizi mutlu edin.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

02Parti Yemekleri

Parti Yemekleriyemektarifirehberi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Tavuk Mangal Sosu

Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

02Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

03Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

...

Tüm Hakları Saklıdır - 2020