En Güzel Yemek Tarifleri

Sitemize Hoşgeldiniz

Zülbiye Yemeği

Ana Sayfa » Ana Yemekler » Zülbiye Yemeği
Zülbiye Yemeği

0 Kişinin Defterine Ekli

8 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 45 dk

Pişirme Süresi : 20 dk

Kaç Kişilik : 4

Misafirleriniz için özel bir tarif arıyorsanız Zülbiye Yemeği tam size göre. YKV mutfağından kucak dolusu sevgilerle merhaba! Bugün rotamızı Mevlâna şehri olan Konya’ya çeviriyor ve Konya yöresinden enfes bir yemekle sizi buluşturuyoruz. Akşam yemeğinde doyurucu, aynı zamanda sağlıklı bir ana yemek arıyorsanız harika bir tarif olan zülbiye tarifini paylaşmak istiyoruz. Kuşbaşı et, nohut ve yemeğe lezzet veren arpacık soğanların tek bir tencerede buluşması ile hazırlanan zülbiye tarifi, özellikle davet sofralarında en özel noktada yer alması gereken tariflerden bir tanesi. Zülbiye kebabı, sülbiye yemeği ve  sülbiye kebabı olarak adlandırılan bu tarifimiz, doyuruculuğunun ve lezzetinin yanı sıra sunumuyla ve faydalarıyla da ön plana çıkmaktadır.  Zülbiye yemeği hangi yöreye aittir yukarıda değinmiştik. Bilmeyenler için detaylı bir şekilde tekrar değinmek istiyoruz.  Zülbiye, Konya Akşehir yöremize ait, yanında en güzel eşlikçilerle sunulduğunda gayet doyurucu ve davetkar bir tarif. Listemizde yer alan tüm malzemeler mutfak tezgâhında yer aldıysa hızlıca tarifimizin yapılışına geçebiliriz. İşte tüm püf noktalarıyla ve en pratik haliyle zülbiye yemeği reçetemiz. Zülbiye tarifini hazırlamak için etleri pişirmekle işe başlıyoruz. Öncelikle geniş bir tencerede 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını yüksek ateşte ısıtıyoruz. Ardından içerisine dana etlerini ekleyip, 3′ suyunu salmaya başlayana dek kavuruyoruz. Suyunu salmaya başlayınca tencereden alıp, kenarda bekletiyoruz. 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ekleyip, arpacık soğanları ekliyor ve orta ateşte soğanlar hafif renk alana dek 5′ kavuruyoruz. Tereyağı ve salçayı ekleyip, 2′ kavurduktan sonra nohut ve 2 su bardağı su ilave edip, kısık ateşte 10′ pişiriyoruz. Kenara alınan etleri, kimyon ve tuzu ilave edip, karıştırıyor ve kapağını kapatıyoruz. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirdiğimiz yemeğimizi ocaktan alıp, sıcak sıcak servis ediyoruz. Zülbiye ne demek öğrendik, reçetemize de değindik. Şimdi sırada eğlenceli kısımlar var! Zülbiye kebabı en güzel pilav ve biber turşusu ile servis edilebilir. Tarifimizin lezzetini doruklara çıkarmak için yemeğimizin yanına yancı olarak şehriyeli pirinç pilavı, biber turşusu ve mevsim salata çok yakışacaktır. İçecek olarak da bol köpüklü bir bardak ayran ile servis edebilirsiniz. Nohutları bir gece önceden mutlaka ıslatmalısınız. Dilerseniz nohutları önceden haşlayıp dolapta muhafaza edebilirsiniz. Zülbiye yemeği kalori miktarını öğrenmeye geldi sıra. Tarifimizin 1 porsiyonunda yaklaşık olarak 500 kalori bulunmaktadır. Yüksek kalorili olması, tüketemeyeceğimiz anlamına gelmiyor tabii. Protein deposu olan bu tarifimizi diyet menülerinde yarım porsiyon olarak yer verebilirsiniz. Zülbiye tarifinin lezzetine doyamayanlar için 3 tane daha birbirinden lezzetli tarif önerimiz mevcut. Sofralarımızda sıkça yer verdiğimiz, büyük küçük birçok kişinin gönlünü fetheden etli nohut yemeği, ardından lezzetiyle iştahları kabartan et sote tarifi ve son olarak da şiveydiz tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Zülbiye Yemeği Malzemeleri

    Ana Malzemeler

    • 500 gram (g) dana kuşbaşı, az yağlı
    • 500 gram (g) arpacık soğan, soyulmuş
    • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1/2 tatlı kaşığı Knorr Kimyon
    • 1/2 tatlı kaşığı tuz
    • 2 su bardağı çilek sosu ya da sulandırılmış çilek reçeli, sıcak
    • 2 su bardağı nohut, haşlanmış

    Zülbiye Yemeği Nasıl Yapılır?

    1. Geniş bir tencerede 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını yüksek ateşte ısıtın.
    2. Dana etlerini ekleyip, 3′ suyunu salmaya başlayana dek kavurun. Suyunu salmaya başlayınca tencereden alıp, kenarda bekletin.
    3. 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ekleyip, arpacık soğanları ekleyin. Orta ateşte soğanlar hafif renk alana dek 5′ kavurun.
    4. Tereyağı ve salçayı ekleyip, 2′ kavurun. Nohut ve 2 su bardağı su ilave edip, kısık ateşte 10′ pişirin.
    5. Kenara alınan etleri, kimyon ve tuzu ilave edip, karıştırın. Kapağını kapatıp, kısık ateşte 10′ pişirin. Servis edin.

    Şimdiden ellerinize sağlık! Zülbiye Yemeği tarifimizi denediyseniz YEMEK TARİFİ REHBERİ yorumlarında bizimle paylaşmayı unutmayın.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    02Yılbaşı

    Yılbaşıyemektarifirehberi

    03Parti Yemekleri

    Parti Yemekleriyemektarifirehberi

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Tavuk Mangal Sosu

    Tavuk Mangal Sosu yemektarifirehberi

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    02Havuç Kabak Tarator

    Havuç Kabak Taratoryemektarifirehberi

    03Yuvalama Çorbası

    Yuvalama Çorbasıyemektarifirehberi

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020